Millainen on Iscon tulevaisuus? Se on kysymys, jota Real Madridin ympärillä kysytään.

Pelintekijä ei ole saanut Zinédine Zidanen alaisuudessa kunnollista roolia, ja tiettävästi lähtö alkaa olla lähellä. Kuuluisa toimittaja Guillem Balague tietää kertoa, että Isco haluaa lähteä Realista tulevana kesänä.

Viime aikoina on pohdittu, voisiko Isco siirtyä Barcelonaan. Balaguen ja Mundo Deportivon mukaan molemminpuolista kiinnostusta on. Esteenä – tai vähintään haasteena – on Iscon sopimuksen ”Barcelona-pykälä”.

17 vuoden takaisen Luis Figo -siirron jälkeen Barcelona ja Real ovat kirjanneet pelaajasopimuksiinsa tietynlaisen poissulkevan pykälän, joka lähteestä riippuen estää tai vaikeuttaa suoraa siirtymistä arkkivihollisen leiriin.

Balaguen mukaan pykälä nostaa pelaajan (tässä tapauksessa Iscon) hinnan pilviin, mikäli ostajaehdokas on Barcelona. MD:n mukaan pykälä yksinkertaisesti estää suoran siirtymisen seurojen välillä.

Oli pykälä sisällöltään kumpi tahansa, Iscon tapauksessa ongelma on yhden vuoden pituinen. Miehen sopimus kun umpeutuu vasta kesällä 2018. Silloin Barca voisi napata keskikenttäpelaajan ilmaiseksi, mutta näillä näkymin Isco ei malta odottaa niin pitkään.