Espanjalaisjoukkueiden iltapuhteet illan Eurooppa-liigan pudotuspelikierroksella olisivat voineet mennä paremminkin. Nimittäin Athletic ja Villarreal putosivat kilpailusta pois ja keskittyvät enää La Ligaan kuluvalla kaudella. Celta oli ainoa, joka selvitti tiensä jatkoon – jatkoajan kautta vaivoin.

Villarreal oli käytännössä mahdottoman asian edessä Roomassa, sillä Roma voitti avausosan Espanjassa jopa 4-0. Villarreal hallitsi ottelua, loi jatkuvasti maalipaikkoja ja yritti vimmatusti tehdä mahdottomasta mahdollisen. Lopulta seura onnistuikin maalinteossa vartin kohdalla Atlético-laina Rafael Santos Borrén toimesta. Osuma jäi kuitenkin ottelun ainoaksi ja Villarreal haki Italiasta riittämättömän vierasvoiton luvuin 1-0.

Athletic taipui Kyproksella Apoelin käsittelyssä. Baskit voittivat kotonaan avausosan lukemin 3-2, mutta Apoel onnistui järjestämään varsinaisen yllätyksen kaadettuaan Athleticin lopulta luvuin 2-0. Ilman Aymeric Laportea ja Aritz Adurizia pelannut Athletic pelasi nimenomaan pelillisesti varsin kiitettävän ottelun, mutta maalintekopaikat epäonnistuivat jatkuvasti. Apoel onnistui kummastakin maalipaikastaan ja karisti baskien pölyt paidoistaan mennen jatkopeleihin.

Celta jäi siten espanjalaisten viimeiseksi toivoksi. Galicialaiset kärsivät yllättäen viime viikolla tappion avausosassa Shakhtarille kotonaan lukemin 1-0 ja oli siten pakotettu vierasvoittoon Ukrainassa. Celta olikin pelillisesti espanjalaisjoukkueiden pirteiden ilmestys ja käytännössä dominoi ottelua, mutta kuten Villarrealin ja Celtan tapauksessa, maalinteko aiheutti valtavaa päänvaivaa. Iago Aspasilla oli monta loistavaa maalipaikkaa, mutta isäntien vahti venyi jatkuvasti Espanjan maajoukkuekärjen tielle.

Celta sai kuitenkin ottelun lisäajalla varsin kyseenalaisen pilkun ja Aspas tasoitti otteluparin viime hetkillä. Ottelu meni siten jatkoajalle. Puhtinsa ja uskonsa menettänyt Shakhtar otti jatkuvasti vastaan, eikä saanut luotua käytännössä ainuttakaan hyökkäystä jatkoajalla. Lopulta jatkoajan toisen puoliskon kolmannella minuutilla Gustavo Cabral puski kulmasta ottelun toisen ja viimeisen maalin.

Celta on siten ainoa espanjalaisjoukkue, joka jatkaa otteluitaan Eurooppa-liigassa.

Eurooppa-liigan pudotuspelit espanjalaisten osalta torstaina

Apoel-Athletic 2-0 (0-0)
Roma-Villarreal 0-1 (0-1)
Shakhtar-Celta 0-2 (0-0)