Monet ovat pitäneet Real Madridia jo selvänä kuluvan La Liga -kauden mestarina. Madrid on pelannut tuloksellisesti parhaimman kautensa pitkään aikaan, vaikkei itse pelillinen puoli olekaan vakuuttanut.

Sarjakärki koki eilen yllättävän tappion Mestallalla Valencian käsittelyssä ja viikonloppuna Zinédine Zidanen miehistö joutuu matkaamaan vieraspeliin Villarrealin isännöitäväksi. Viikko on siis täynnä haasteita, eikä Madridilla ole oikeastaan varaa hävitä toiseen kertaan, vaikka vastustaja koveneekin huomattavasti. Nimittäin Barcelona on tällä hetkellä vain pisteen päässä Madridista – tosin ottelun enemmän pelanneena.

Tässä vaiheessa esiin astuvatkin Sevilla ja Atlético.

Jos Sevilla voittaa lauantaina derbyn, siirtyy joukkue jaetulle kärkipaikalle. Jos loistovireinen Atlético kaataa sunnuntaina pitkälti kauden surkeinta jalkapalloaan pelaavan Barcelonan, on mestaruuskamppailussa mukana neljä joukkuetta. Atléticolla on kevätkaudelle yksi ässä hihassaan. Nimittäin kärkikuusikko Real Madridia lukuunottamatta joutuu vielä vierailemaan Vicente Calderónilla, jossa Atlético lähtee suosikkina käytännössä jokaista vastaan.

Villarreal pystyy sunnuntai-iltana kotonaan sekoittamaan soppaa vielä huomattavasti lisää. Seura on nimittäin napannut Atléticolta, Barcelonalta ja Sevillalta pisteitä kuluvalla kaudella kotikentällään, eikä Madridin pistemenetys olisi suurenmoinen yllätys. Real Madridilla on vielä edessään rästipeli, joka tietenkin helpottaa Zidanen joukkojen loppukautta, koska Madridilla on vieläkin yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin muilla. Tosin kyseinen ottelu pelataan Vigossa Celtaa vastaan, joten haasteita riittää.

Fakta on kuitenkin joka tapauksessa se, että Real Madrid on vieläkin suurin mestarisuosikki, vaikka menettäisikin pisteitä Villarrealin vieraana. Loppukaudesta tulee kuitenkin joka tapauksessa jännittävä, sillä edessä on vielä valtavasti kärkijoukkueiden kohtaamisia. Esimerkiksi El Clásicossa ja Madridin derbyssä ratkaistaan todennäköisesti paljon asioita.

Barcelona on kohdannut konkreettiset pelilliset ongelmat vaikeaan aikaan. Alla on kaksi kauden heikointa ottelua ja kuntokäyrän pitäisi kohentua valtavasti, jotta katalaanit ylipäätään pystyisivät käyttämään hyväkseen Madridin pistemenetyksen. Onko se tällä hetkellä todennäköistä? Ei, koska Barcelona joutuu vierailemaan sunnuntaina Calderónilla.

Viime aikoina loistavaan vireeseen itsensä nostanut Atlético oli huomattavasti Barcelonaa parempi joukkue Copan välierissä ja viimeisen kahden viikon aikana Diego Simeonen miehistö on myös avannut maalihanansa ketsuppipullon tapaan. Atlético on myös voittanut viimeisen kolmen sarjakauden aikana jokaisen Madridin derbyn Santiago Bernabéulla, joten punavalkoisilla on ehdoton yllätysmahdollisuus käsissään.

Monet ovat odottaneet Sevillan koneen hyytyvän. Päinvastoin, Jorge Sampaoli lisää höyryä joukkueeseensa ja varsinkin viikonlopun Betis-derbyssä Sevillan voisi olettaa nappaavan täyden pistepotin heikkovireisen paikallisvastustajansa kustannuksella. Jos Sevilla onnistuu kaatamaan Betisin lisäksi ensi viikolla kotonaan Athleticin, niin tie tähtiin on auki. Nimittäin sen jälkeen vastaan asettuvat Alavés ja Leganés, joiden pitäisi olla mestaruudesta taistelevan joukkueelle suupala.

Joka tapauksessa tapahtui mitä tapahtui, mestaruustaistelu on vielä täysin auki suuntaan tai toiseen.