Sevilla isännöi illalla Leicesteriä Ramón Sánchez Pizjuánilla Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa.

Sevilla on parin suursuosikki, mutta Leicester on parhaimmillaan yllätysvalmis joukkue. Se on nähty varsinkin Mestarien liigassa lohkovoiton myötä. Toisaalta Sevilla on ollut kotikentällään yksi Euroopan parhaista joukkueista, joten hallitsevan Valioliiga-mestarin urakka on valtava.

Andalusialaiset ovat yksi Mestarien liigan mustista hevosista, eikä Jorge Sampaolin luotsaaman seuran eteneminen pitkälle kyseisessä turnauksessa olisi mikään yllätys. Lohkovaiheessa Sevilla sijoittui toiseksi Sevillan jälkeen, mutta jos tarkastellaan ennemminkin sarjakautta, on seura pelannut hämmästyttävän kauden – nimittäin seurahistorian parhaan. Sevilla keräsi sarjakauden ensimmäiseltä puoliskolta ennätyspisteet 42 pisteen muodossa, eikä andalusialaisten kone ole hyytymässä.

Vaikka Sevilla onkin yksi suurimmista, ellei suurin musta hevonen tämän kauden Mestarien liigassa, on heillä kuitenkin suuri yllätysmomentti käytössään. Kukaan suurseuroista tuskin pitää Sevillaa kärkitason haasteena, vaikka seura on nostanut itsensä sellaiseksi kuluvan kauden otteillaan.

Tämän kauden Sevilla on hieman kuin kolmen vuoden takainen Atlético, joka lopulta voitti sarjamestaruuden ja eteni Mestarien liigan finaaliin. Kaikki odottivat Atléticon hyytyvän ennen pitkää, mutta lopulta seura meni ottelu kerrallaan ja teki mahdottomasta mahdollisen. Sevilla on täysin kykeneväinen tehdä samanlaisen uroteon varsinkin Mestarien liigassa, sillä käytännössä mikään seura ei lähde suurena suosikkina Sevillaa vastaan Sampaolin ryhmän kotikentällä. Se on kova väite, mutta pitää täysin paikkansa.

Millaisella pelitaktiikalla- ja tavalla Sevilla lähtee illan otteluun?

Sevilla ei tietenkään halua päästää vierasmaalia, mutta Sampaoli on tunnettu sellaisesta pelitavastaan, jonka avulla argentiinalaisen luotsaama seura kärjistetysti panostaa hyökkäyspeliin puolustuksesta huolimatta. Mestarien liigassa Sevilla on kuitenkin huomattavasti tarkempi puolustuksensa suhteen, kuten olettaa saattaa.

Vierasmaaleilla on tässä kilpailussa sen verran massiivinen merkitys, ettei Sampaolilla ole varaa päästää oikeastaan ainuttakaan osumaa – ellei Sevilla järjestä maalijuhlia Pizjuánin illassa. Sekään tosin ei olisi mikään suurenmoinen yllätys, koska Diario de Sevilla ennustaa Sevillan lähtevän varsin hyökkäävällä kokoonpanolla Leicesterin kimppuun.

Stevan Jovetic, Vitolo, Samir Nasri ja Franco Vázquez nimittäin tähdittävät isäntien ylintä nelikkoa lehden mukaan. Penkille jäisi vielä Pablo Sarabia, Wissem ben Yedder ja Luciano Vietto, joten Sampaoli pystyy valitsemaan hyökkääjänsä laajasta materiaalistaan.

Seura on epäonnistunut maalinteossa vain kahdesti kuluvan kauden aikana, joten isäntien maaliodottama on suurehko muutamasta yksinkertaisesta syystä. Hyökkäyspäässä niin sanottua pelipaikatonta jalkapalloa pelaava Sevilla nimittäin jaksaa purkaa vastustajiensa puolustusmuotoa pitkiäkin aikoja. Hieman kuten Barcelona aikoinaan, mutta tehokkaammalla ja viihdyttävämmällä tyylillä. Se on toiminut loistavasti, eikä Sampaoli ole epäonnistunut taktiikoissaan tällä kaudella vielä kertaakaan.

Miksi epäonnistuisi illallakaan?

21.00 Sevilla-Leicester (Viasat Jalkapallo HD)