Joulukuulta seurajoukkueiden MM-kisojen takia siirretty rästipeli Valencia-Real Madrid ei tuonut pistesarakkeeseen täydennystä, joten lähimpien takaa-ajajien Barcelonan ja Sevillan mestaruushaaveet saivat hieman uutta eloa. Viime aikoina selvästi piristynyt Valencia nappasi 2-1 -numeroin jo kolmannen peräkkäisen voittonsa ja karisti putoamispeikon jo kymmenen pisteen päähän.

Valioliigan syyskauden kenties suurin floppi Simone Zaza vei kotijoukkueen yllätysjohtoon jo pelin viidennellä minuutilla. Munir El-Haddadi lähetti rankkarialueelle keskityksen, jonka Zaza otti hienosti haltuun. Selin maalia kohti pelannut hyökkääjä horjutti Raphael Varanen tasapainoa ja laukoi pallon nätillä puolivolleylla takanurkkaan. Komea osuma italialaiselta.

Vain kolmisen minuuttia myöhemmin Real Madrid -vahti Keylor Navas sai jälleen antautua. Valencia riisti hienosti pallon omalla kenttäpuoliskollaan, ja peli-ilonsa löytänyt Zaza sekä Nani rakensivat nopealla vastahyökkäyksellä tekopaikan Fabián Orellanalle. Chileläinen pani pallon maalivahdin jalkojen välistä pussiin ja niin jo kaksi Valencian nimekästä tammikuun hankintaa oli onnistunut Madridia vastaan maalinteossa. Kaksi nopeaa hyökkäystä, kaksi maalia.

2 - El Real Madrid have conceded two goals in the first 10 minutes of a La Liga game for the first time since 2003 vs Sevilla. Siesta.

Real Madridin verkkoon ei oltu tehty kahta maalia La Liga -ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella yli 13 vuoteen. Ennen pienintäkään merkkiä Realin heräämisestä Valencia oli vieläpä karata jo kolmen maalin johtoon. Munir El-Haddadi laukoi rangaistusalueella terävästi, mutta vieraiden puolustus selvitti tilanteen kulmapotkuksi.

Pikkuhiljaa alkoi Valenciankin kenttäpäädyssä tapahtua. Ensin Cristiano Ronaldon laukaisuyritys pienestä kulmasta päätyi James Rodríguezille. Kolumbialainen yritti taitavasti maalintekoa lähes nollakulmasta, mutta laitapakki Jose Gaya pelasti Valencian. Seuraavaksi maalintekoa yritti Karim Benzema, jonka kovan tykityksen Valencia-vahti Diego Alves nosti riman alta kulmapotkuksi.

Ensimmäisen puoliajan lähestyessä loppuaan pirteästi pelannut Valencia koki pahan takaiskun, kun Nani joutui jättämään loukkaantuneena kentän. Ja vain hetkeä ennen taukovihellystä Nanin euroopanmestarikollega Cristiano Ronaldo puski tyylikkäästä Marcelon keskityksestä vieraat takaisin peliin. Tauolle mentiin Valencian 2-1 -johdossa, vaikka juhlaotteluaan pelannut Ronaldo olikin lähellä laukoa Madridin samantien tasoihin.

700 - Cristiano Ronaldo will make his 700th club appearance in this game (all competitions). Milestone.

Yritteliäs Valencia antoi toisellakin puoliajalla Real Madridille tasapäisesti kampoihin. Paikkoja joukkueet loivat lähes vuorotahtiin. Valencian veskari Diego Alves teki tyhjiksi Marcelon aikeet ja Keylor Navas sai loistaa estettyään Dani Parejoa tekemästä maalia.

Tunnin kohdalla nähtiin odotettu vaihto, kun Gareth Bale korvasi kentällä James Rodríguezin. Lähes heti vaihdon jälkeen Simone Zaza oli karata jälleen Raphael Varanelta maalintekoon, mutta Dani Carvajal taklasi Zazan viime hetkellä irti pallosta. Valencia vaati tilanteesta rankkaria, mutta turhaan.

Zinedine Zidanelta ei jäänyt Varanen kehno ilta huomamaatta, vaan ranskalainen otettiin vaihtoon 20 minuuttia ennen loppua. Samaan aikaan vaihtoon sai linkuttaa kovia otteita osakseen saanut Valencia-kärki Zaza.

Otteet kentällä kovenivat muutenkin pelin edetessä ja tämän tästä oli joku pelaaja kentän pinnassa. Tuomarin salliva linja oli nousemassa jälleen puheenaiheeksi. Etenkin Valencialla jäi jossiteltavaa, sillä siltä jäi toinenkin mahdollinen rankkari – tai ainakin vapari aivan rankkarialueen tuntumasta – saamatta, kun Sergio Ramos talloi Munir El-Haddadin jalkaa. Totuuden nimissä jäi myös Valencian rikkeitä viheltämättä.

Real Madridin väkevän loppukirin parhaaksi paikaksi jäi Gareth Balen pusku kulmapotkusta. Yritys pysähtyi kuitenkin Valencia-puolustajan jalkaan. Kotiyleisön syke nousi taatusti viime minuuteilla yli lääkäriliiton suositusten, mutta pisteet jäivät kuin jäivätkin Valenciaan.