Barcelonan kausi 2016-2017 on mennyt enemmän tai vähemmän alakanttiin, ja yhtenä ongelmallisimmista pelipaikoista on pidetty oikean laitapuolustajan tonttia. Keskikenttäpelaajan koulutuksen saanut Sergi Roberto ei ole yltänyt säännöllisesti aiemmin pelipaikalla nähdyn Dani Alvesin tasolle ja pikkuhiljaa vauhtiin päässyt Aleix Vidal loukkasi äskettäin nilkkansa ja on loppukauden sivussa.

Katalaanijättiläinen hakeekin puolustuksensa oikealle laidalle uutta luottopelaajaa, ja The Telegraphin mukaan etsivän katseet kohdistuvat tällä hetkellä Southamptoniin. ”Pyhimysten” 25-vuotias portugalilainen Cédric Soares on kiinnittänyt hyvillä otteillaan Barcelonan huomion.

Soares voitti viime kesänä Portugalin paidassa euroopanmestaruuden ja häntä pidetään pelityyliltään mainiosti Barcelonaan sopivana pelaajana. Myös Southamptonissa peli on kulkenut. Tammikuussa tehdyn tilastokatsauksen mukaan Soares oli koko Valioliigan neljänneksi tarkin keskittäjä.

Southampton hankki Soaresin Sporting Lissabonista kesällä 2015 5,5 miljoonan euron siirtosummalla. Hän on noussut tärkeäksi mieheksi joukkueen puolustuslinjassa eikä Southamptonin uskota luopuvan laitapakistaan halvalla. Soaresin viime kesänä solmima jatkosopimus ulottuu kesään 2020 saakka, ja The Telegraph uskoo, että Barcelona saisi pulittaa pelaajasta siirtokorvauksena vähintään 17,6 miljoonaa euroa.