Valencia otti kauden kolmannen kotivoittonsa, kun Athletic kaatui Mestallalla luvuin 2-0.

Torstaina Eurooppa-liigan pudotuspeliottelun pelannut Athletic oli liikkeellä varsin rotaatiopitoisella kokoonpanolla ja se näkyi. Koko viikon levännyt Valencia oli huomattavasti aggressiivisempi ja valmiimpi kuin vieraat.

Avausmaali nähtiin jo reilun kymmenen minuutin jälkeen. Fabián Orellana antoi loistosyötön linjan taakse juosseelle Nanille ja Portugalin maajoukkuemies vei isännät johtoon. Ottelun toinen ja viimeinen osuma näki päivänvalonsa juuri ennen taukoa.

Simone Zaza viimeisteli Valencia-uransa ensimmäisen maalin ja samalla katkaisi yhdeksän kuukauden maalittoman putkensa. Zaza sai Munir El Haddadilta kauniin syötön ja pääsi nokikkain Gorka Iraizozin kanssa, eikä italialainen erehtynyt.

Athletic sai huolestuttavia uutisia avausjaksolla, kun Aymeric Laporte loukkasi itsensä epäonnisessa tilanteessa ja joutui tulemaan vaihtoon. Baskipuolustuksen kulmakivi käy tarkemmissa tutkimuksissa vielä tänään, mutta ensi torstain Apoel-vieraspeli saattaa jäädä väliin. Toisen jakson alussa sisään tullut Aritz Aduriz ehti olla kentällä vain kaksi minuuttia ennen kuin juuri 36 vuotta täyttänyt maalintekijä sai lihasvamman ja joutui Laporten tapaan jäämään sivuun.

Athleticilla ei ollut enää vaihtoja käytettävänään, joten joukkue joutui pelaamaan vajaamiehisenä yli 35 minuuttia Adurizin loukkaannuttua. Kärki on todennäköisesti sivussa Apoel-kamppailusta.

Athletic yritti vajaamiehisenä näennäisesti hakea kavennusmaalia. Valencia-vahti Diego Alves onnistui pysäyttämään Iñaki Williamsin läpiajon ja otti muutaman komean torjunnan. Voitto oli valtavan tärkeä Valencialle, joka kohtaa keskiviikkona Mestallalla Real Madridin.

Seura on nyt seitsemän pisteen päässä putoamisviivasta.