Barcelona pelasi yhden kauden surkeimmista otteluistaan, mutta onnistui kuitenkin kaatamaan Leganésin varsinaisen peliajan loppuminuuttien pilkkumaalin ansiosta luvuin 2-1.

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Barcelona hallitsi palloa pääosin Leganésin kenttäpuoliskolla, mutta madridilaiset loivat parhaat maalipaikat. Katalaanit menivät kuitenkin johtoon jo kolmen minuutin jälkeen, kun Lionel Messi pääsi laittamaan maalin edestä pallon varmasti verkkoon ohi Leganés-vahti Iago Herrerínin.

Leganés ei kuitenkaan luovuttanut. Asier Garitanon luotsaama ryhmä loi jatkuvasti uhkaa Barcelonan maalille varsin yksinkertaisilla taktiikoilla. Nopeudestaan tunnettu kärki Nabil El Zhar lähetettiin useita kertoja pystyjuoksuihin, mutta marokkolainen jäätyi täysin muutamaan otteeseen maalintekopaikassa. Kuvaavaa oli se, että Barcelonan ensimmäisen jakson paras pelaaja oli ehdottomasti Marc-André ter Stegen.

Toisella jaksolla asiat eivät muuttuneet käytännössä ollenkaan. Barcelona hallitsi edelleen palloa, mutta ei saanut sen avulla mitään konkreettista aikaan. Loistavasti pelisuunnitelmassaan onnistunut Leganés oli sen sijaan pirteä yllätys, sillä Madridin lähiöjoukkue onnistui luomaan vieläkin uhkaa hataralle ja epävarmalle Barcelona-puolustukselle. Leganés pääsi jopa läpiajoon, mutta Miguel Ángel Guerrero ei El Zharin tapaan pystynyt viimeistelemään kunnolla.

Leganés tasoitti kamppailun kaksikymmentä minuuttia ennen loppua. Vieraat ryöstivät Sergi Robertolta pallon ja etenivät hanakasti maalille. Darwin Machís syötti boksin rajalla olleelle Unai Lópezille ja keskikenttämies laukoi päin ter Stegeniä. Saksalaisvahti onnistui kuitenkin sähläämään pelivälineen maaliin ja vieraat olivat tasoittaneet – täysin ansaitusti.

Barcelonalle vihellettiin kuitenkin lopussa pilkku. Oliko se oikea vai väärä tuomio? Siitä voidaan kiistellä pitkään, mutta Messi ampui pallon varmasti yläkulmaan, vaikka Herrerín olikin hyvin vedossa mukana.