Real Madrid voitti lauantaisessa pääkaupungin alkuillassa haluttoman Espanyolin luvuin 2-0.

Real Madridin ei pitänyt tehdä käytännössä mitään ihmeellistä pistepottinsa eteen. Espanyol ei luonut ottelussa oikeastaan ainuttakaan maalipaikkaa. Ainut katalaanien järjestelemä maalipaikka vihellettiin tuomarin puolesta rikkeeksi, kun Hernán Pérez oli pääsemässä nokikkain Kiko Casillan kanssa.

Muuten ottelu oli täysin Madridin hallinnassa. Syvältä puolustanut Espanyol otti jatkuvasti vastaan ja antoi Madridin luoda peliä ja etsiä linjoja vieraiden puolustuslinjasta. Ottelun avausmaalin puski komeasti puolen tunnin jälkeen Álvaro Morata, joka pääsi viimein Madridin avauskokoonpanoon, kun Karim Benzema oli lepovuorossa.

Toisella jaksolla ottelun kaava pysyi identtisenä. Espanyol ei saanut järjestettyä ainuttakaan kunnollista hyökkäystä ja pallonriistot päätyivät jatkuviin harhasyöttöihin.

Toisen puoliskon merkittävin tapahtuma oli Gareth Balen paluu pelikentille kolmen kuukauden jälkeen. Bale on viimein kuntoutunut loukkaantumisestaan ja saattaa olla avauskokoonpanossa ensi arkiviikon Valencia-ottelussa. Bale ehti olla kentällä vain kymmenen minuuttia ennen komeaa maaliaan. Walesin maajoukkuelaituri juoksi tuttuun tapaansa syvyyteen ja sai Iscolta loistosyötön, eikä Bale erehtynyt päästyään boksin sisälle.

Real Madridin ensi viikko on haastava. Keskiviikkona Madrid matkaa Valencian vieraaksi Mestallalle ja viikonloppuna Villarreal isännöi Zinédine Zidanen miehistöä.