Barcelonan tyly 0-4 -tappio Mestarien liigassa Paris Saint Germainin vieraana kiihdytti välittömästi keskusteluja valmentaja Luis Enriquen asemasta. Seuraajaspekulaatioihin on nostettu luonnollisesti käskynantajia jalkapallomaailman terävimmältä huipulta.

Tuoreimpana Barcelonan valmentajakandidaattina espanjalaismedia mainitsee Athletic Bilbaon valmentajan Ernesto Valverden. Valverden pitkäaikainen valmennettava Iago Herrerín antaakin ajatukselle varauksettoman tukensa.

– Valverde sopisi täydellisesti Barcelonaan pelityylinsä ja filosofiansa puolesta. Hän on valmentaja, jolla on todella selkeitä ideoita ja suuri persoonallisuus, 29-vuotias Herrerín kehui Esports COPE:n haastattelussa.

Maalivahti Herrerín pääsee itse tänä sunnuntaina mittaamaan Barcelonan tason, sillä hänen joukkueensa Leganés vierailee tuolloin Camp Noulla. Bilbaon kasvatti palasi vuonna 2012 kasvattiseuraansa, mutta hänet lainattiin marraskuussa Leganésiin loukkaantunutta Jon Ander Serantesia korvaamaan.

Herrerín tuntee Barcelonassa vuosina 1988-1990 kaksi kautta pelanneen Valverden hyvin, sillä 53-vuotiaan valmentajan toinen pesti Athletic Bilbaossa alkoi kesällä 2013. Valverden tuoreimpiin saavutuksiin kuuluu paitsi Bilbaon luotsaaminen Mestarien liigaan ja Copa del Reyn loppuotteluun, niin myös Barcelonan lyöminen Espanjan Supercupin finaalissa elokuussa 2015 tylysti yhteismaalein 5-1.

– Valverde on onnistunut pitämään tyytyväisinä myös pelaajat, jotka pelaavat vain vähän. Se on jalkapallossa erittäin vaikeaa, Herrerín jatkaa.