Villarrealin taival Eurooppa-liigassa on katkeamassa jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, sillä hyvävireinen Roma haki ensimmäisessä osaottelussa vakuuttavan 4–0-vierasvoiton.

Kentän ehdoton hahmo oli vierasjoukkueen Edin Džeko, joka viimeisteli hattutempun reilussa 20 minuutissa toisella puoliajalla. Roman ensimmäisestä osumasta vastasi Emerson.

– Vien tämän pallon kotiin tyttärelleni Unalle. Tämä oli yksi urani parhaista illoista. Omistan hattutemppuni hänelle, Džeko totesi Sky Sport Italialle.

– Olimme tänään fantastisia. Emme antaneet vastustajalle mitään puolustuspäässä ja hyökkäyksessä teimme neljä maalia Villarrealin kaltaista vahvaa joukkuetta vastaan, heidän kotikentällään.

Džeko on paukuttanut tällä kaudella 28 maalia Romalle, jos kaikki kilpailut huomioidaan.

Myös Celta Vigo joutui pettymään torstain kotiottelussaan. Shahtar Donetsk tarrasi kiinni jatkopaikkaan Gustavo Blanco Leschukin 1–0-debyyttimaalin jäätyä kamppailun ainoaksi.

– On selvää, että olen tyytyväinen tämän päivän voittoon. Jos katsotaan lähimenneisyyttä, muistamme, että Celta on hävinnyt täällä vain Sevillalle. Tätä joukkuetta vastaan on hyvin vaikeata pelata, mutta kuten sanoin, mitään ei ole vielä ratkaistu, Shahtarin päävalmentaja Paulo Fonseca totesi seuran verkkosivuilla.

Athletic Bilbao oli illan ainoa espanjalaisvoittaja, mutta lopputulos 3–2 APOEL Nicosiaa vastaan ei tuonut erityisen turvallista lähtökohtaa toiseen kohtaamiseen.

Alun takaiskumaalista toipunut Athletic karkasi oman maalin sekä Aritz Adurizin ja Inaki Williamsin osumien turvin jo kahden maalin johtoon, mutta vieraiden Giannis Gianniotas iski varsinaisen peliajan lopussa ison maalin.

Toiset osaottelut pelataan torstaina 23. helmikuuta.

Eurooppa-liigan 1. pudotuspelikierros, 1. osat

Celta Vigo – Shahtar Donetsk 0–1 (0–1)
0–1 Gustavo Blanco Leschuk (26 min)

Villarreal – Roma 0–4 (0–1)
0–1 Emerson (32 min)
0–2 Edin Džeko (65 min)
0–3 Edin Džeko (79 min)
0–4 Edin Džeko (86 min)

Athletic Bilbao – APOEL 3–2 (1–1)
0–1 Georgios Efrem (36 min)
1–1 Giorgos Merkis om. (38 min)
2–1 Aritz Aduriz (61 min)
3–1 Inaki Williams (72 min)
3–2 Giannis Gianniotas (89 min)