Mestarien liiga -huumasta on pikku hiljaa toivuttu, ja on aika suunnata katseita viikonlopun La Liga -kierrokseen.

Kauden 23. kierros alkaa tänä iltana Andalusian paikalliskamppailulla. Granada isännöi Real Betisiä tilanteessa, jossa Granadan on yksinkertaisesti pakko raapia pisteitä. Kauden aikana vain kaksi sarjapeliä voittanut joukkue on viiden pisteen päässä putoamisviivan paremman puolen elämästä.

Isojen suhteen ehkä se suurin mielenkiinto kohdistuu Real Madridiin. Gareth Bale palasi viikon alussa harjoituksiin, ja hänet hyvin mahdollisesti nähdään kentällä Espanyolia vastaan. Bale on ehtinyt olla sivussa 88 päivää.

– Hän on kokoonpanossa. Suunnitelma on se, että hänelle annetaan minuutteja, päävalmentaja Zinédine Zidane sanoi lehdistötilaisuudessa.

Espanyol on voittanut Realin viimeksi vuonna 2007.

Realin kokoonpanossa nähdään muutenkin paljon muutoksia. Keylor Navas, Luka Modric ja Karim Benzema ovat huilivuorossa ja kokonaan ulkona kokoonpanosta. Sergio Ramosilla puolestaan on pientä vaivaa, eikä hän sen vuoksi pelaa Espanyolia vastaan. Sairastuvalla ovat myös laitapakit Danilo ja Fábio Coentrão.

Noin monen avainpelaajan lepuuttaminen voi olla riskialtis veto Zidanelta. Vastassa on kuitenkin Espanyol, joka ei kuulu sarjan huonoimpiin joukkueisiin. Vieraskentiltä Espanyol on tällä kaudella kerännyt seitsemänneksi eniten pisteitä sarjan joukkueista. Kenties Zidanen rohkeus perustuu siihen, että Espanyol on voittanut Realin viimeksi vuonna 2007.

Se on muuten niin, että jos Real tekee maalin, syntyy uusi seurannätys. Joukkue on nyt tehnyt maalin 41 peräkkäisessä ottelussa.

Miten Barcelona reagoi?

Real-Espanyol-pelin ohella kiinnostavaa on tietysti nähdä, miten Barcelona reagoi 0-4-murskatappioon. Päävalmentaja Luis Enriquen kyvyt on kyseenalaistettu. Andrés Iniesta ja Sergio Busquets sanoivat julkisesti, että PSG oli taktisesti parempi. Mundo Deportivo puolestaan kertoi, ettei Barcan pukuhuoneessa enää uskota Enriquehen.

Nyt joukkueella on hyvä mahdollisuus kiillottaa kilpeään, sillä vastaan asettuu sarjan heikoimpiin kuuluva Leganés. Molemmilla joukkueilla on joitain merkittäviä poissaoloja. Barcelonalta Sergio Busquets on pelikiellossa, ja Javier Mascherano, Arda Turan sekä Aleix Vidal sairastuvalla. Neymarillakin on pientä vaivaa, joten hänen pelaamisensa on epävarmaa.

Leganésille iso isku on se, että joukkueen molemmat kutospaikan pelaajat – David Timor ja Rubén Pérez – ovat keskikentältä poissa. Tilalla saatetaan nähdä esimerkiksi kaksikko AlbertoErik Morán. Taso laskee selvästi.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Barcelonan 5-1-vierasvoittoon. Samanlaista voi olla nytkin luvassa. Se näkyy myös kertoimissa, sillä Leganésin voitosta saa rahansa takaisin jopa 41-kertaisina.

La Ligan 23. kierros

Perjantai
Granada-Real Betis klo 21.45 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)

Lauantai
Sporting Gijón-Atlético Madrid klo 14 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Real Madrid-Espanyol klo 17.15 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Deportivo La Coruña-Alavés klo 19.30 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
Sevilla-Eibar klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Sunnuntai
Real Sociedad-Villarreal klo 13 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Valencia-Athletic Bilbao klo 17.15 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Celta Vigo-Osasuna klo 19.30 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Barcelona-Leganés klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Maanantai
Málaga-Las Palmas klo 21.45 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)