Real Madrid aloittaa urakkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä tänään, kun vastaan asettuu Napoli. Lähtökohtaisesti luvassa on hyvin mielenkiintoinen kamppailu.

Vedonlyöntiyhtiöiden papereissa Real Madrid on valtava ennakkosuosikki. Paperilla Real on toki parempi, mutta Napolia on turha aliarvioida.

Italialaisryhmä on ollut viime kuukausina todella vahvassa vireessä. Alla on 18 peräkkäistä ottelua ilman tappiota. 13:sta viime pelistään Napoli on voittanut 11.

Samaan aikaan Realin kone on yskähdellyt. Viimeisestä seitsemästä ottelustaan Los Blancos on hävinnyt kaksi ja pelannut kaksi tasan.

Koko kauden mittaan Realin vastustajaa parempi tehokkuus maalipaikoissa on ollut äärimmäisen tärkeässä roolissa. Pelaamisen rakenne ei läheskään aina ole ollut kunnossa, mutta Real on pystynyt raapimaan voittoja kasaan kiitettävällä prosentilla.

Iskeekö Dries Mertens?

Illan ottelussa on muutama mielenkiintoinen match-up. Ensimmäinen liittyy juuri tehokkuuteen maalipaikoissa. Realin teho tiedetään, mutta nyt on myös vastapuolella tulikuuma hyökkääjä: Dries Mertens. Belgialainen on takonut tämän kauden 29 ottelussa jo tehot 20+11.

Yhtä lailla mielenkiintoista on seurata, kummalta keskikentältä pystytään puhkomaan paremmin toisen puolustusta. Realin Luka Modric ja Toni Kroos vastaan Napolin Marek Hamsik. Ja vielä, miten entiset Realin miehet Raúl Albiol ja José Callejón pärjäävät vanhaa seuraansa vastaan?

Barcelona koki eilen illalla ison kokoluokan nöyryytyksen, kun PSG takoi Pariisissa taululle 4-0-lukemat. Real on toki huomattavasti suurempi suosikki Napolia vastaan kuin mitä Barca oli PSG:n vieraana. Silti, ei ole mitenkään poissuljettua, että espanjalaisia pöllytetään taas.

Mestarien liiga keskiviikkona

Bayern München-Arsenal klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Real Madrid-Napoli klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)