Illalla nähdään ainakin ennakkoon ajatellen hieno näytelmä, kun PSG isännöi Mestarien liigassa Barcelonaa.

PSG on nyt jo useamman vuoden ajan ollut europeleissä varteenotettava haastaja. Mutta sitä se silti edelleen vain on: haastaja.

Jos PSG:n ja Barcelonan pelaajista koottaisiin yhteinen tähdistökentällinen, kuinka moni PSG:stä lopulta mahtuisi mukaan? Thiago Silva varmaankin, ehkä hyvän kauden pelannut oikea pakki Thomas Meunier ja vielä keskikentän Marco Verratti. Mutta siinä se aika lailla olisi.

Ehkä parhaiten joukkueiden välinen tasoero näkyy, kun verrataan hyökkäyskolmikkoja. Ei kukaan kiistä, etteikö kolmikko Lucas MouraEdinson CavaniÁngel Di María/Julian Draxler olisi laadukas. Barcelonassa kaikki neljä istuisivat kuitenkin penkillä, sillä kokoonpanosta löytyvät jo Lionel Messi, Luis Suárez ja Neymar.

Cavani on ollut lähellä, mutta sittenkin kaukana.

Cavanin ja Suárezin vertailu kertoo paljon. Molemmat 30-vuotiaita (Cavani juhlii syntymäpäiviään tänään), molemmat uruguaylaisia ja molemmat huikeita maalintekijöitä. Cavani on paukuttanut urallaan 253 seurajoukkuemaalia 433 ottelussa. PSG:n kaikkien aikojen tilastossa Cavani on kakkonen, vain Zlatan Ibrahimovic on edellä. Tällä kaudella osumia on syntynyt jo peräti 31.

Mutta ikätoveri Suárez on vielä kovempi. Seurajoukkuetasolla 316 maalia 455 ottelussa. Viime kaudella Kultainen kenkä Euroopan sarjojen kovimpana maaliruiskuna. Barcelonassa Suárez on takonut peräti 109 maalia ja 62 maalisyöttöä 128 ottelussa.

Ei ehkä yllätä, että Uruguayn maajoukkueessakin Suárez ja Cavani ovat kilvoitelleet lähes rinta rinnan. Cavanilla 89 ottelua, Suárezilla 90. Mutta ne maalimäärät. Cavanilla 37 (kaikkien aikojen kakkonen), Suárezilla 47. Cavani on koko ajan ollut tavallaan lähellä, mutta sittenkin kaukana. Haastaja. Ihan niin kuin PSG on Barcelonaan verrattuna.