Sevilla roikuu edelleen sitkeästi mukana La Ligan kärkikamppailussa. Se haki sunnuntaina 1-0 -vierasvoiton Kanariansaarilta ja on voittonsa myötä vain kahden pisteen päässä sarjakakkosesta Barcelonasta.

Samalla Sevilla pani pisteen Las Palmasin pitkään jatkuneelle tahrattomalle kotisaldolle. Ennen illan peliä Las Palmas ei ollut hävinnyt liigaottelua kotikentällään koko kauden aikana eikä yhteensä peräti 15 otteluun. Tappioton kotiputki oli sen pisin pääsarjassa sitten vuoden 1983.

15 - Las Palmas are unbeaten in their last 15 home La Liga games (W8 7D), their best run in the top flight since 1983 (17). Security.

Fyysinen ottelu oli kauttaaltaan tasainen ja pitkään näyttikin siltä, että Las Palmas ja Sevilla marssivat kohti pistejakoa. Maalipaikoilla ei avausjaksolla herkuteltu, vaan molempien puolustuslinjat pysyivät tiiviinä. Erityisen aktiivisina ottelun tuoksinassa häärivät Las Palmasin nimimiehet Kevin-Prince Boateng ja Jesé Rodríguez.

15 minuuttia ennen ottelun päätöstä vierasjoukkue Sevillan valmentaja Jorge Sampaoli teki tuplavaihdon ja otti kentälle Joaquin Correan ja Stevan Joveticin. Ratkaisu poikikin heti hedelmää, sillä Correa viimeisteli vain kaksi minuuttia myöhemmin ottelun ainoaksi jääneen maalin. Argentiinalainen otti näpsäkästi haltuun korkean pystysyötön, eteni vetopaikkaan eikä epäröinyt laukauksessaan.

Myös Jovetic oli lähellä maalintekoa lisäajan jo häämöttäessä, mutta montenegrolaisen kuti lipui kuitenkin metrin verran takatolpasta ohi.

Päivän aiemmissa otteluissa Villarreal ja Málaga pelasivat 1-1 -tasapelin ja Sporting Gijón haki 2-0 -vierasvoiton Leganésin kotikentältä. Taisto putoamisviivalla kiristyi, sillä heti viivan alla kärkkyvä Sporting nousi voittonsa myötä vain kahden pisteen päähän Leganésista. Sportingin edellinen vierasvoitto La Ligassa oli tammikuulta 2016.

Málagakin valuu hiljalleen kohti putoamisviivaa, sillä se ei ole voittanut peliäkään yhdeksään otteluun. Pistesaldo on sentään karttunut neljällä tasapelipinnalla.