Barcelona haki vakuuttavan voiton Baskimaasta, kun katalaanit kaatoivat vieraskentällä Alavésin jopa 6-0. Tappio oli Alavésille toinen viimeiseen 18 otteluun.

Ottelu oli alkuminuuteista lähtien täysin vieraiden hallussa. Barcelona hallitsi palloa ja pakotti Alavésin muotoutumaan puolustusasemiin oman boksinsa eteen. Avausjakson puolivälissä Alavés-puolustaja Theo Hernández pääsi läpiajoon, mutta Marc-André ter Stegen pysäytti nuorukaisen yrityksen.

Nopeasti sen jälkeen Barcelona aloitti kuitenkin maalinteon. Luis Suárez teki ensimmäisen ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin Neymar toisen. Tosin brasilialaisen maalissa oli hieman tuuria mukana, koska Alavés-vahti Fernando Pacheco epäonnistui pahasti tilanteessa.

Toisella jaksolla alkoi varsinainen maalintekojuhla Barcelonan osalta. Vieraat nimittäin tekivät jopa neljä maalia kahdeksan minuutin sisään. Lionel Messi teki katalaanien kolmannen ja neljä minuuttia myöhemmin isäntien puolustaja Alexis ohjasi pallon epäonnisesti omaan verkkoon. Ivan Rakitic ja Suárez rankaisivat vahvasti rotaatiopelaajillaan pelannutta Alavésia vielä hetkeä myöhemmin.

Ottelun lopussa nähtiin ikävä loukkaantuminen, kun Barcelonan Aleix Vidal loukkasi pahannäköisesti nilkkaansa ja saattaa joutua pidemmälle kuntoutumisjaksolle. Barcelona nousi voittonsa myötä sarjakärjeksi, mutta Real Madridilla on kolme ottelua vähemmän pelattuna. Madrid kohtaa illalla Osasunan Pamplonassa.