Spekulaatio Copa del Reyn finaalinäyttämöstä on täyttänyt espanjalaislehtien palstat viime päivinä.

On käyty jokavuotista keskustelua siitä, millä stadionilla loppuottelu pelataan. Espanjassa kun pelipaikkaa ei lyödä lukkoon ennen kautta.

Barcelona haluaa Cadena SER:in tietojen mukaan pelata Santiago Bernabéulla. Syy on stadionin suuri koko (85 000 katsomopaikkaa). Real Madrid vastustaa ajatusta, kuten on vastustanut vuosikausien ajan.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt, millä stadionilla Barcelonan vastustaja Deportivo Alavés haluaisi pelata. Baskiseurana Alavés haluaisi pelata oman itsehallintoalueensa suurimmassa pyhätössä – Athletic Bilbaon melko uudella San Mamésilla. San Mamés vetää 53 000 katsojaa.

– Haluamme San Mamésille. Finaaliin yltäminen ensimmäistä kertaa seuran 96-vuotisen historian aikana on tärkeä rajapyykki, seuran puheenjohtaja Alfonso Fernández sanoi Sportin mukaan.

Siinä missä Real ei halua Barcelonaa Bernabéulle, maan jalkapalloliitto tuskin haluaa viedä peliä Baskimaan sydämeen. Bilbaossa Espanjan kuningasperhe ja keskushallinto eivät ole järin kovassa huudossa. On hyvin suuri mahdollisuus, että San Mamésilla kuningashuone ja Espanjan keskushallinto joutuisivat pilkan kohteiksi.

Finaalinäyttämö päätetään jalkapalloliiton ja finalisten välisissä neuvotteluissa. Mahdollinen kompromissi on Atlético Madridin Vicente Calderón, jolle mahtuu 55 000 katsojaa. Ottelu pelataan 27. toukokuuta.

Julkaisimme aiemmin tänään mielipidekirjoituksen Espanjan jokavuotisesta kiistakapulasta (lue tästä)