Barcelonan keskikenttäpelaaja Ivan Rakitic on paljastanut, että joukkueen supertähdellä Lionel Messillä ei riittänyt ymmärrystä naapuriensa sosiaaliselle elämälle.

– Messi joutui ostamaan naapurinsa talon, koska naapurissa metelöitiin liikaa. Siten hän pystyi olemaan yksin, Rakitic kertoi kroatialaisen Novi Listin haastattelussa.

Samalla Rakitic paljastaa, että vaikka hänellä on meneillään jo kolmas kausi Barcelonassa, ovat Barcelonan tärkeimmät turistinähtävyydet jääneet miehelle vieraiksi. Muun muassa kaupungin tunnettu La Rambla -pääkatu on kroaatilta kokonaan käymättä, koska seurajohto suositteli välttämään paikkaa.

– Turistikohteet, joissa olen käynyt, olen nähnyt turistibussin yläkerrasta, kun olemme juhlineet mestaruuksia Barcan kanssa. En ole käynyt koskaan Las Ramblasilla ja Montjuïcillakin vain kahdesti, Rakitic sanoo.

Sen sijaan kroaatti kertoo viettävänsä paljon aikaa kauppakeskuksissa, sillä niissä on tekemistä 28-vuotiaan Rakiticin kahdelle tyttärelle.

Aiemmin kolme ja puoli kautta Sevillassa pelannut Rakitic on huomannut selviä eroja andalusialaisten ja katalaanien välillä.

– Andalusialaiset ovat aivan kuin kroatialaisia. Kaikki tehdään pikkuhiljaa ilman mitään kiirettä. Katalaanit taas ovat kuin sveitsiläisiä. He eivät ole niin avoimia, he kunnioittavat muita, mutta säilyttävät aina tietyn etäisyyden. ”Älä koske minuun, niin minäkään en tee sinulle pahaa”, Rakitic kuvailee.