Barcelona otti täyden pistepotin voitettuaan Athleticin Katalonian lauantaisessa alkuillassa lukemin 3-0.

Ottelun avausjakso oli kummallinen. Barcelona hallitsi tuttuun tapaan palloa, mutta ei saanut käytännössä mitään konkreettista aikaan. Samalla Athletic prässäsi korkealta ja uskalsi rakentaa useita hyökkäyksiä. Lopulta Athletic sai ensimmäisen jakson aikana jopa seitsemän hyvää maalipaikkaa, mutta baskit eivät päässeet Raúl Garcían tolppalaukausta lähemmäs.

Barcelona käytti kliinisesti jakson ainoat paikkansa. Paco Alcácer onnistui viimein maalinteossa ja Lionel Messi yllätti vapaapotkusta Gorka Iraizozin. Tällä kertaa kyseinen vapaapotku ei kuitenkaan ollut täysin Messin taidetta, sillä Iraizoz epäonnistui pahasti torjuntayrityksessään ja pallo lipesi maalivahdin käsistä maaliin.

Barcelona otti tunnin kohdalla Lionel Messin vaihtoon antaakseen argentiinalaisjalkapalloilijalle hieman lepoa ennen tiistain Atlético-kamppailua. Athletic otti samaan aikaan Aritz Adurizin kentälle, mutta kokenut baskikärki ei saanut puolen tunnin aikana juuri mitään aikaan.

Lopulta Barcelona viimeisteli loppulukemat reilut kaksikymmentä minuuttia ennen loppua Aleix Vidalin toimesta. 27-vuotias laitapuolustaja harhautti muutaman Athleticin pelaajan boksin ulkopuolella ja laukoi hieman epäonnistuneen vedon Iraizozin ohi. Pirteästi esiintyneelle Vidalille maali oli toinen muutaman viikon sisällä ja uuteen kukoistukseen noussut katalaani on nousemassa otteillaan todelliseksi avauksen pelaajaksi Barcelonassa.

Barcelona on voittonsa ansiosta pisteen päässä Real Madridista – tosin Madridilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.