La Liga palaa jälleen tositoimiin, kun 21 kierros pyörähtää käyntiin huomenna iltapäivällä Málagan isännöidessä Espanyolia. Illan kamppailu Deportivon ja Betisin välillä peruttiin, sillä A Coruñan sääolosuhteet eivät antaneet myrskyn vuoksi periksi.

Kierros on täynnä mielenkiintoisia ja tasaisia otteluita. Sarjakärki Real Madrid joutuu vierailemaan jälleen Balaídosilla, kun Celta haastaa kotonaan Zinédine Zidanen suojatit. Sevillan loistava kotirekordi saa haasteita Villarrealin muodossa ja Barcelona kohtaa sisuuntuneen Athleticin. Kärkijoukkueista Atléticolla ja Real Sociedadilla on ainakin ennakkoon varsin helpot iltapuhteet kotikentillään.

Aiheuttaako Celta toistamiseen harmaita hiuksia Real Madridille?

Niinpä. Yllä oleva kysymys onkin herättänyt valtavasti mielenkiintoa, sillä Celta osoitti Copan puolivälierissä osaavansa pelata loistavasti Real Madridia vastaan. Galicialaiset eivät olleet oikeastaan kertaakaan otteluparin aikana alakynnessä ja Real Madrid joutui pelaamaan jatkuvasti mukavuusalueensa ulkopuolella.

Käykö sunnuntaina samalla tavalla? Ainakin jos ennusmerkit pitävät paikkansa, niin Celta pystyy haastamaan täysin Madridin, eikä pääkaupunkilaisten täysi pistepotti ole läheskään itsestäänselvyys. Madridilla on vieläkin useita loukkaantumisia, mutta Celta-luotsi Eduardo Berizzo voi käyttää rotaatiota ajatellen ensi viikon Copan välierien toista osaa.

Fran Escribán Villarreal haastaa viikko sitten kompastuneen Sevillan

Sevilla pelaa ilmiömäistä kautta. Viikko sitten kävi kuitenkin työtapaturma, kun Espanyol kaatoi andalusialaiset kotonaan luvuin 3-1. Sevillan Nico Pareja lensi ensimmäisellä minuutilla ulos suoran punaisen avustuksella, joten ottelu tehtiin välittömästi vaikeaksi Jorge Sampaolille.

Kotonaan Ramón Sánchez Pizjuánilla Sevilla on kuitenkin ollut käytännössä lyömätön. Vain Barcelona on onnistunut hakemaan Sevillasta täyden pistepotin. Sevilla on onnistunut kaatamaan kotonaan muun muassa Atléticon ja Real Madridin. Kotitaika on siten luokkaa hurja ja ottaen huomioon Villarrealin heikon vierasvireen, niin Sampaolin joukko on jälleen suuri suosikki kotiottelussaan.

Miten Alexandre Paton lähtö vaikuttaa Villarrealiin? Hintalappu oli hurja, mutta todellisuudessa pelillinen anti oli huomattavasti pienempi. Keltaisella sukellusveneellä on kilpailukykyinen hyökkääjärintama, mutta niin on myös Sevillalla – yhden miehen ansiosta. Nimittäin Stevan Jovetic on ollut loistovireessä nimenomaan pelillisesti, sillä serbikärki osallistuu huomattavasti enemmän Sevillan hyökkäyksien rakentamiseen, kuin muut seuran hyökkääjät.

La Ligan 21. kierros

Lauantai 04.02
14.00 Málaga-Espanyol (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
17.15 Barcelona-Athletic (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
19.30 Atlético-Leganés (Viaplay)
21.45 Valencia-Eibar (Viaplay)

Sunnuntai 05.02
13.00 Sevilla-Villarreal (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
17.15 Sporting-Alavés (Viasat Sport HD, Viaplay)
19.30 Real Sociedad-Osasuna (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
21.45 Celta-Real Madrid (Viaplay)

Maanantai 06.02
21.45 Granada-Las Palmas (Viasat Jalkapallo HD)