Barcelona otti vahvan kiinnityksen Copa del Reyn finaaliin. Blaugrana kaatoi välierien ensimmäisessä osaottelussa Atlético Madridin vieraskentällä maalein 2-1.

Barcelona siirtyi johtoon jo seitsemännellä peliminuutilla. Osuma oli Luis Suárezin näytös. Javier Mascherano katkaisi Atletin syötön, ja pallo tuli Suárezille. Uruguaylainen oli 1v4-tilanteessa, mutta hän lähti haastamaan. Suárez onnistui livahtamaan toppareiden ohi ja sijoitti tarkasti alakulmaan. Suárez on nyt iskenyt 11 maalia viimeisellä 16:lla maalia kohti suuntautuneella laukauksellaan.

Live Signings

@Livesignings
Great solo goal from Luis Suarez

OptaJose

@OptaJose
11 - Luis Suárez has scored 11 goals for Barcelona with his last 16 shots on target in all competitions. Insatiable.

Ottelu jatkui melko tasaisissa merkeissä, mutta kaikista vaarallisista tilanteista vastasi vierasjoukkue. Barca oli terävänä etenkin riiston jälkeisissä positiivisissa tilanteenvaihdoissa.

24. minuutilla peliväline päätyi Mascheranon katkon jälkeen Neymarille, jonka matala laukaus jäi liian vaisuksi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Neymar levitti Suárezille, joka haki vielä Lionel Messiä. Neymar meni syöttöön väliin, ja tilanne kuivui kasaan.

33. minuutilla Barcelonan hyvä vire tuotti toisen maalin. Ivan Rakitic siirsi pallon Messille, joka leikkasi pari askelta oikealta sisään. Tällä kertaa argentiinalainen ei sijoittanut kierteellä, vaan laukoi painavan kierteettömän kudin – tolpan kautta sisään.

OptaJose

@OptaJose
8 - Lionel Messi has scored eight goals from outside the box this season, twice than any other La Liga player (all competitions). 10.

Sisuuntuneempi Atlético

Toiselle jaksolle Atleti tuli sisuuntuneempana. Osittain siihen vaikutti Diego Simeonen vaihto: laitapakki Sime Vrsaljko ulos, Fernando Torres sisään. Heti alkajaisiksi Torres pelasi Gabin avustuksella itsensä erinomaiseen maalipaikkaan. Ratkaisu kuitenkin kesti, ja Jordi Alba pääsi viime hetkellä väliin.

Vajaan tunnin kohdalla Atleti nousi maalin päähän. Gabi antoi vapaapotkun boksiin kohti Diego Godínia. Samaan aikaan Koke veti Suárezin nurin, mutta se meni tuomaristolta ohi. Kun Suárez ei ollut estelemässä, Godín sai rauhassa tähdätä puskunsa kohti Antoine Griezmannia, joka nikkasi pallon verkkoon.

Yhtäkkiä pelin virtaus oli täysin kääntynyt, ja kotijoukkue oli jo tulla tasoihin. Vain pari minuuttia kavennuksen jälkeen Filipe Luis syötti maalin eteen Griezmannille, joka pyrki ohjaamaan suoraan syötöstä. Yritys suuntautui suoraan päin maalivahti Jasper Cillessenin jalkoja.

Griezmannin tilanteen jälkeen peli taas rauhoittui. Vartti ennen täyttä aikaa oltiin taas siinä pisteessä, että Barcan 3-1-maali oli Atletin tasoitusta lähempänä. Messi laukoi hyvän vapaapotkun, jonka Miguel Ángel Moyá venytti yläkulmasta. Vaparin hankki loukkaantumisesta toipunut Rafinha, joka oli hetkeä aiemmin vaihdettu André Gomesin tilalle.

Barcelonalta pari lahjaa

Hetkeä myöhemmin toisessa päädyssä Kévin Gameiro yritti saksipotkua Cillessenin epäonnistuneen heiton jälkitilanteessa. Hetkeä myöhemmin Luis syötti Torresille, jonka ohjaus valui hieman takatolpan ohi.

Cillessen ja palloa alhaalta hakemaan tullut Mascherano lahjoittivat vielä yhden tilanteen kotijoukkueelle. Torres laukoi matalan kudin – hieman ohi. Pari minuuttia myöhemmin oli Griezmannin vuoro tykittää hiukan ohi maalin.

Atletin takaa-ajosta huolimatta Barcelonalle 2-1-etumatka toiseen osaotteluun, joka pelataan Camp Noulla 7. helmikuuta.