Kerroimme aiemmin keskiviikkona siitä, kuinka vihamielisen vastaanoton ukrainalainen Roman Zozulya sai uuden seuransa Rayo Vallecanon kannattajilta väitettyjen äärioikeistolaissympatioiden takia. 27-vuotias kärkimies siirtyi Rayoon lainasopimuksella Real Betisistä aivan siirtotakarajan kynnyksellä.

Zozulya ei lopulta ehtinyt olla uudessa seurassaan kuin joitain tunteja ennen kuin lainasopimus purettiin ja edessä oli paluu Betisiin. Rayon fanit olivat syyttäneet pelaajaa uusnatsiksi ja tuoneet Zozulyan ensimmäisiin – ja ainoihin – harjoituksiin lakanan, jossa luki teksti ”Tämä ei ole paikka natseille”. Toisella sarjatasolla pelaava Rayo Vallecano tunnetaan laajasta vasemmistolaisesta kannattajapohjastaan.

Zozulya oli kirjoittanut tiistaina Rayon faneille avoimen kirjeen tilanteen selventämiseksi:

– Valitettavasti Espanjaan saapumiseeni liittyi toimittajan väärinkäsitys, ja kyseinen toimittaja tietää hyvin vähän oman maani tilanteesta ja omasta urastani. Kun saavuin Sevillan lentokentälle, ylläni oli paita, jossa oli Ukrainan tunnus. Toimittaja kirjoitti minun pukeutuneen puolisotilaallisen ryhmittymän paitaan. Heidän hihamerkkinsä on maani tunnuksen johdannainen.

– Betis pyysi lehteä poistamaan artikkelin, ja lehti tunnusti virheensä ja pyysi anteeksi. Kuten sanoin lausunnossani Real Betisille, minulla ei ole yhteyksiä mihinkään puolisotilaallisen ryhmiin eikä uusnatseihin, Zozulya selvitti.

Zozulya ei voi pelata tällä kaudella enää missään muussa espanjalaisessa joukkueessa, sillä liigan säännöt kieltävät pelaajia rekisteröitymästä yli kahteen seuraan saman kauden aikana. Viime kaudella Zozulya pelasi kotimaansa Dnipro Dnipropetrovskissa.

Lähde: BBC