Copa del Reyn välierät ovat täällä. Barcelona kohtaa Atlético Madridin ja Celta Vigo Alavésin.

Atléticon ja Barcan välillä on luvassa tiukkaa vääntöä. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kerran – ottelu päättyi 1-1-tasapeliin. Ylipäätään viimeisestä kahdeksasta kohtaamisesta vain yksi on päättynyt yli yhden maalin voittoon. Se tapahtui viime keväänä, kun Atleti pudotti Barcan Mestarien liigasta.

Atlético ei ole vielä tiedottanut kokoonpanostaan. Se tiedetään, että sairastuvalla ovat maalivahti ykkösmaalivahti Jan Oblak, toppari José Giménez sekä keskikenttäpelaajat Augusto Fernández ja Tiago. Lisäksi Thomas Partey on Afrikan mestaruuskisoissa.

Barcelonalta puuttuvat loukkaantuneet Andrés Iniesta, Sergio Busquets ja Lucas Digne. Rafinha sen sijaan on taas pelikunnossa.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Barcelona piti palloa 70 prosenttia peliajasta. Atletilla oli ongelmia päästä yrittämään maalintekoa boksin sisältä. Pelin painopiste eteni paljolti Iniestan mukana, sillä Iniesta piti Barcelonan pallollisen pelin raiteillaan. Nyt ei Iniestaa ole, joten on mielenkiintoista nähdä, miten poissaolo vaikuttaa pelin virtaukseen.

Yllättäjät toisessa parissa

Toisessa välieräkamppailussa on vastakkain kaksi yllättäjää. Celta pudotti puolivälierissä Real Madridin, mitä voi pitää kovan luokan temppuna. Alavés on päässyt neljän parhaan joukkoon osittain hyvän tuurin ansiosta. Joukkue on kohdannut turnauksessa toistaiseksi Gimnàsticin, Deportivo La Coruñan ja Alcorcónin.

On mielenkiintoista nähdä, miten otteluun vaikuttaa esimerkiksi se, että Celta lainasi Fabián Orellanan siirtoikkunan sulkeutumisen kynnyksellä Valenciaan. José Naranjo puolestaan myytiin talven siirtomarkkinoilla Genkiin, ja vastaavasti ovesta tulivat sisään keskikenttämiehet Andrew Hjulsager sekä Jozabed Sánchez.

Alavéskin teki muutamia kauppoja. Joukkueeseen saapuivat lainalle hyökkäävä keskikenttäpelaaja Óscar Romero ja toppari Rodrigo Ely. Manu Barreiro päästettiin Gimnàsticiin, ja Cristian Espinozan sekä Aleksandar Panticin lainapestit päättyivät.

Celta ja Alavés kohtasivat viimeksi vain pari viikkoa sitten. Tuon kamppailun Celta voitti kotonaan Nemanja Radojan viime hetken maalilla 1-0.

Copa del Reyn välierät

Keskiviikko
Atlético Madrid-Barcelona klo 22 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)

Torstai
Celta Vigo-Alavés klo 22 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)