Real Madrid otti arvokkaan 3-0-voiton Real Sociedadista sunnuntai-iltana.

Peliä ennen, sen aikana ja sen jälkeen on puhuttu joukkueen ja kannattajien välisestä suhteesta. Se on sanalla sanoen ristiriitainen. Sitä voisi ehkä kutsua viha-rakkaussuhteeksi.

Realin kapteeni Sergio Ramos sanoi hiljattain julkisesti, että vaikeilla hetkillä kannattajien pitäisi tukea joukkuetta eikä polkea sitä maahan. Tällä Ramos viittasi valkoisiin nenäliinoihin, vihellyksiin ja solvauksiin.

Osa Realin faneista on hyvin kriittisiä joukkuetta kohtaan. Jos peli ei kulje, pelaajat saavat hyvin nopeasti kuulla kunniansa. Niin myös sunnuntain ottelussa. Etenkin avausjaksolla Realin hyökkäyspeli ei ottanut toimiakseen. Katsomosta alkoi kuulua vihellyksiä, joihin Cristiano Ronaldo vastasi:

– Hijos de puta.

Lausahdus (suoraan suomennettuna huor*n pojat) on hyvin tyypillinen solvaus Espanjassa. Ronaldon epäonneksi tv-kamerat alkoivat kuvata häntä juuri kun hän tuhahti solvauksensa kohti yleisöä.

Ottelun jälkeen Realin pelaajista Ramos ja Mateo Kovacic puolestaan kiittivät kannattajia.

– Täydellinen viikonloppu. Kiitos kannatuksestanne, Ramos twiittasi.

Sergio Ramos

@SergioRamos
Fin de semana redondo. ¡Esto sigue! Gracias afición, con ustedes a muerte.
Perfect weekend. Thanks for your support.
#HalaMadrid

– Fanit olivat mahtavia. Heidän kannatuksensa ansiosta tuntui, että meillä oli ylimääräinen pelaaja kentällä, Kovacic sanoi lehdistölle.

Kenties Raphaël Varanen lausahdus summaa tilanteen hyvin.

– Kuulin enemmän aplodeja kuin vihellyksiä. Tiedämme, että yleisö on hyvin vaativa, joten meidän on oltava valmiita siihen.