Putoamisviivan alapuolelle jämähtänyt Osasuna on voittanut vain yhden kauden sarjapeleistään, eikä perjantaikaan sarjataulukon voittosaraketa kaunistellut. Osasuna jakoi kotonaan pisteet tasan Málagan kanssa maalein 1-1.

Ottelu oli sille jo kahdestoista perättäinen ilman voittoa, ja sivuaa samalla seuraennätystä. Myös kausilla 2000-2001 ja 2004-2005 Osasuna pelasi 12 perättäistä ottelua voittamatta niistä ainuttakaan.

12 - Osasuna equal their worst run without a win in a single top-flight season (12, in 2004/05 and 2000/01). Sunken

Molemmilla kausilla Osasunan onnistui kuitenkin täpärästi säilyttää sarjapaikkansa, mutta nyt merkit näyttävät huonommilta. Eroa lähimpään putoamisviivan yläpuolella majailevaan joukkueeseen Léganesiin on kahdeksan sarjapistettä.

Perjantaina Osasuna sai pitää kolmen minuutin ajan johtoasemaakin, sillä Goran Causic vei isännät johtoon 76. peliminuutilla. Málagan Ignacio Camacho puski vieraat tasoihin vain kolme minuuttia myöhemmin. Málaga saa kiittää tasapelipisteestään myös maalivahti Mario Fernándezia, joka torjui ensimmäisellä puoliajalla jo tammikuun toisen rankkarinsa.

2 - The two only penalties that have been saved in La Liga in 2017 were saved by Mario Fernández (vs Valencia and Málaga). Barrier