Atlético eteni juuri Copan välieriin pelattuaan tasapelin Eibarissa lopulta luvuin 2-2.

Atlético voitti viime viikolla avausosan Calderónilla 3-0, joten punavalkoisilla oli lopulta varsin helppo työ päästä vasta toista kertaa Diego Simeonen alaisuudessa Copan välieriin.

Kummatkin lähtivät kamppailuun varsin vaihtomiespitoisella kokoonpanolla ja esimerkiksi Atléticon Antoine Griezmann ei matkannut otteluun ollenkaan. Eibar hallitsi avausjaksoa, piti palloa ja loi muutaman tilanteen, mutta Atlético avasi ottelun maalihanat toisen jakson alussa José María Giménezin puskumaalilla.

Eibar tuli kaksikymmentä minuuttia ennen loppua tasoihin. Kentälle muutamaa minuuttia aikaisemmin tullut Sergi Enrich onnistui laukomaan pelivälineen verkkoon vaikeasta asennosta. Seitsemän minuuttia myöhemmin Pedro León laukoi komean volleyn ohi vieraiden maalia vartioineen Miguel Ángel Moyán ja Eibar oli voitossa kiinni. Juanfran kuitenkin tasoitti kamppailun viitisen minuuttia ennen loppua ja Atlético eteni välieriin.

Viimeksi Atlético on edennyt kyseiseen vaiheeseen kaudella 2012/2013. Silloin raitapaidat menivät lopulta finaaliin ja voittivat mestaruuden Bernabéulla Real Madridin vieraana.

Välieräparit arvotaan perjantaina Madridissa.