Real Madrid on hävinnyt oikeustaistelun Televisio de Catalanyaa (TV3) vastaan. Espanjalaisseura vaati televisioyhtiöltä kuuden miljoonan euron korvauksia. Asiasta kertoo The Telegraph.

Tapaus juontaa vuodelle 2013. TV3 esitti tuolloin videomateriaalia, jossa Barcelonan Lionel Messi joutui useiden Real Madridin pelaajien tekemien rikkeiden kohteeksi. Tämä itsessään ei ollut oikeusjutun aihe. Videossa esitettiin myös National Geographicin kuvamateriaalia hyeenoista metsästyspuuhissa.

Viimeinen silaus oli Real Madrid -puolustaja Pepen esittäminen Hannibal Lecterinä. Lecter on kirjailija Thomas Harrisin luoma kuvitteellinen hahmo, joka on nähty myös valkokankailla kannibalistisena sarjamurhaajana.

pepehannibal
Pepe Hannibal Lecterinä (kuvakaappaus The Telegraphin sivuilta).

Oikeus määräsi aikaisemmin TV3:n maksamaan Real Madridille 20 000 euroa halventavan ja panettelevan materiaalin esittämisestä. Oikeus katsoi myös televisioyhtiön ylittäneen sananvapauden rajoja.

Korkein oikeus kumosi aikaisemmat päätökset. Korkeimman oikeuden päätöksen mukaan videomateriaali ei ylittänyt rajoja. Esitetty videomateriaali nähtiin sarkastisena ja humoristisena kannanottona Real Madridin ja Barcelonan väliseen valtataisteluun.

”Hyeenat eivät hukuta uhrejaan. Ne ryhtyvät syömään niitä elävältään”

Barcelonan läheisyydessä sijaitseva TV3 vei eittämättä valtataistelun melko pitkälle. National Geographicin kuvamateriaalissa nähdään hyeenoita jahtaamassa gnuuantilooppeja. Videomateriaalia oli maustettu tekstein.

– Hyeenat eivät hukuta uhrejaan. Ne ryhtyvät syömään niitä elävältään, luontodokumentin ohessa kerrottiin.

Real Madrid ei ole antanut tapaukseen liittyen kommentteja.