Athletic ja Atlético tasasivat pisteet San Mamésilla sunnuntain alkuillassa luvuin 2-2.

Atlético aloitti ottelun vahvasti. Aggressiivisesti ylhäältä prässänyt vierailija tekikin avausmaalin jo kolmen minuutin jälkeen. Koke lähetti keskityksen maalille Antoine Griezmannille, mutta ranskalainen ei osunut palloon ja peliväline meni suoraan Athleticin verkkoon.

Athletic tuli kuitenkin tasoihin avausjakson lopussa. Iñigo Lekue laukoi kovan laukauksen boksin rajalta ohi Miguel Ángel Moyán ja baskit pääsivät tasatilanteessa tauolle. Toisen jakson alussa Athletic meni yllättäen johtoon Óscar de Marcosin hienolla puskumaalilla. Atléticon topparikaksikko jätti de Marcosin täysin vapaaksi ja baskipuolustajalla oli helppo työ viimeistellä pallo maaliin.

Griezmann teki upean maalin vain hetkeä myöhemmin, mutta tilanne vihellettiin virheellisesti paitsioksi. Lopulta Athletic tyytyi puolustamaan hieman syvemmältä ja antoi Atléticolle pallon- ja pelinhallinnan käyttöönsä. Atlético käytti sen hyväkseen, sillä Griezmann ampui kaukaa sarjakauden kahdeksannen maalinsa komeasti ohi Gorka Iraizozin.

Real Sociedad saattaa ottaa Atléticon kiinni, jos Eusebio Sacristánin ryhmä voittaa rotaatiota käyttävän Celtan.

Athletic-Atlético 2-2 (1-1)