Barcelonan Gerard Piqué tunnetaan varsin kärkkäistä mielipiteistään ja ennen kaikkea niiden julkisuuteen tuomisesta.

Vajaan kahden viikon kuluttua 30 vuotta täyttävä katalaanitoppari on esimerkiksi ollut kuluvan kauden aikana enemmän otsikoissa kommenttiensa, kuin peliesityksiensä takia. Piqué on ehtinyt harjoittaa median välityksellä pientä sanasotaa sarjapresidentin Javier Tebasin kanssa ja on avannut ajatuksiaan siitä, kuinka tuomarit suosivat Real Madridia.

Eilen kuitenkin Piqué kieltäytyi ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kommentoimaan tuomarien suorittamisesta, kun Barcelona kaatoi Real Sociedadin vieraskentällä Copan puolivälierien avausosassa. Ottelun tuomaritoiminta nousi varsinaiseksi kohuksi Espanjassa – jälleen. Tuomari nimittäin olisi voinut tehdä esimerkiksi Barcelonalle asiat vaikeammaksi ajamalla Neymarin ja Lionel Messin pukukopin puolelle.

Toisaalta tuomari näytti suosivan myös Real Sociedadia muutamassa tilanteessa, mutta kauttaaltaan ajateltuna erotuomarin ilta San Sebastiánissa oli epäonnistunut.

– Jätän tämän asian. Varsinkin kun parhaillaan tuomareista puhuminen on niin kuuma aihe. Olen modernin jalkapallon kannalla ja uskon, että lopulta teknologia tuo tarvittavan muutoksen, Piqué kommentoi lehdistölle.