Barcelona voitti viimein Real Sociedadin vieraskentällä. Katalaanit hakivat Anoetalta Copan puolivälierien avausosassa voiton lukemin 1-0. Voitto oli Barcelonan ensimmäinen San Sebastiánissa jopa kymmeneen vuoteen.

Voittomaalin Barcelonalle ampui hankkimastaan pilkusta Neymar kahdenkymmenen minuutin jälkeen. Avausjaksolla Real Sociedad pystyi haastamaan näennäisesti Barcelonaa ja loikin useita maalintekopaikkoja Jasper Cillessenin vartioiman maalin lähettyvillä.

Toisella puoliskolla isännät saivat kuitenkin ottelua enemmän hallintaansa. Osasyynä saattoi toimia Iniestan pienoinen loukkaantuminen, sillä 32-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja joutui tulemaan pois kentältä ensimmäisen puoliskon jälkeen ja Barcelona menetti kontrolliaan. Real Sociedad nosti hieman prässiään ja onnistui sulkemaan vieraiden syöttösuunnat mallikkaasti. Raúl Navasin ja Asier Illarramendin puskut jäivät kuitenkin isäntien ainoiksi maalintekoyrityksiksi toisella jaksolla.

Ikävä kyllä – nykyään jo varsin tuttuun tapaan – tuomarityöskentely nousi todennäköisesti suurimpaan rooliin Anoetan illassa. Nimittäin oikeudenjakaja olisi voinut ajaa Neymarin ja Leo Messin kentältä pois toisten keltaisten korttien myötä. Toisaalta Barcelona olisi saattanut saada eri tuomarin avulla muutaman pilkun lisää, joten tuomiot menivät siten pitkälti tasan.

Toinen osa pelataan ensi viikon torstaina Barcelonan kotikentällä.

Real Sociedad-Barcelona 0-1 (0-1)
0-1 Neymar (21.)