Aleix Vidalin alku Barcelonassa on ollut kaikkea muuta kuin helppo.

27-vuotias espanjalainen siirtyi Barcaan Sevillasta kesällä 2015. Tuolloin Barcelonalla oli päällä FIFA:n langettama siirtokielto, joten Vidal kyettiin rekisteröimään vasta vuodenvaihteessa. Kevään mittaan peliaikaa tuli jonkin verran, kunnes maaliskuussa Vidal pudotettiin lopullisesti penkille.

Sama jatkui kesällä, eikä uuden kauden alku tuonut merkittävää muutosta tilanteeseen. Viime kesänä puhuttiin jo kovaan ääneen siirrosta jonnekin muualle, mutta Vidal on pysynyt Barcelonassa. Koirankopissa tosin, mutta on silti pysynyt.

Ennen viime viikonlopun Las Palmas -ottelua Vidal oli pelannut tämän kauden kaikissa kilpailuissa yhteensä 450 minuuttia, eli viisi kokonaista ottelua. Siksi moni ihmetteli, kun päävalmentaja Luis Enrique nosti Vidalin Las Palmasia vastaan avaukseen.

Vidal käytti tilaisuutensa, oli ottelussa Barcelonan parhaimmistoa ja iski pelin lopussa vielä Barca-uransa avausmaalin. Ottelun jälkeen laitapakki sai ehkä suurimman palkintonsa, kun Enrique myönsi virheensä julkisesti.

– Mielestäni joukkue oli ottelun lopussa paljon parempi kuin ottelun alussa. Jopa Aleix Vidal, joka on pelannut vähemmän tällä kaudella, osoitti olevansa valmis kilpailemaan peliajasta, Enrique sanoi.

– Hän näytti, että valmentaja teki virheen hänen suhteensa, ja että hän on nyt yksi mies lisää pelaajavaihtoehtoihimme.

Enriqueltä kysyttiin peliajan jakamisesta eri vaihtoehtojen välillä.

– Tämä on jalkapallojoukkue. En voi jakaa minuutteja tasan kaikkien pelaajien kesken. Jos tämä olisi kansalaisjärjestö, ehkä voisimme toimia toisella tapaa, mutta tämä on FC Barcelona, jossa kaikki pelaajat ovat ammattilaisia.

– Minulla ei ole yhtään pelaajaa, joka olisi tyytyväinen saamaansa peliaikaan. Jokainen heistä haluaa pelata yhä enemmän. Se on tuttu ongelma, ja sellainen, jonka ymmärrän, koska olin itsekin pelaaja.