Valencia otti ensimmäisen täyden pistepottinsa La Ligassa sitten lokakuun puolivälin, kun Espanyol kaatui Mestallalla lukemin 2-1.

Valencian kausi on ollut jokaisella osa-alueella suuri nöyryytys, mutta tänään esitys oli kokonaisuudessaan todella hyvä. Espanyol oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla vastaantulija ja isännät pystyivät luomaan jatkuvasti maalipaikkoja, mutta ennen kaikkea Valencian puolustus oli tiivis. Se on paljon sanottu joukkueesta, jonka suurin huolenaihe maalinteon lisäksi on ollut juuri puolustuslinjan työskentely.

Laitapuolustaja Martín Montoya vei Valencian johtoon reilun vartin jälkeen. Maali oli Montoyalle toinen kahteen otteluun. Barcelonassa puolustajalla kului kahdeksan vuotta kahden maalin tekemiseen, joten kuluva viikko on ollut varsin eriskummallinen katalaanin uraa peilaten.

Kaksikymmentä minuuttia ennen ottelun loppua Valencia teki voittomaalin. Tosin voittomaalin tekijä on vieläkin hieman pimennossa, sillä Dani Parejon ampuma vapaapotku saattoi mennä maalin sisään, mutta Espanyol-vahti Diego López sai kauhottua pelivälineen takaisin peliin, josta Santi Mina laittoi sen takaisin maalin sisään. Mina merkittiin joka tapauksessa maalintekijäksi.

Espanyol kavensi vielä lopussa David Lópezin toimesta, mutta sen lähemmäs katalaanit eivät päässeet. Voiton myötä Valencia on kerännyt nyt 16 pistettä, mutta täydenkään pistepotin myötä seura ei kuitenkaan nouse sijaakaan sarjataulukossa ylemmäs. Valencia kohtaa ensi viikonloppuna vieraskentällä Villarrealin, joten tiedossa on hyvin vaikea kamppailu.

Fakta on kuitenkin se, että ensimmäinen voitto pitkään aikaan nostaa vähintään hieman itseluottamusta – vaikka automaattisestikin. Valencia pelasi pitkästä aikaa hyvää jalkapalloa.