Barcelona nousi ainakin väliaikaisesti toiseksi sarjataulukossa kaadettuaan Las Palmasin Kataloniassa jopa lukemin 5-0.

Luis Suárez aloitti maalinteon vartin kohdalla André Gomesin syötöstä. Alustus oli Gomesin Barcelona-uran ensimmäinen. Las Palmas kesti Suárezin maalia lukuunottamatta ilman takaiskuosumia avausjakson. Quique Setiénin miehistö yritti muutamaan kertaan avata hyökkäyspeliään vastahyökkäyksien avulla, mutta viimeiset syötöt epäonnistuivat jatkuvasti.

Lionel Messi vei Barcelonan kahden maalin etumatkalle toisen jakson alussa. Seuraavan kuuden minuutin sisään isännät ratkaisivat ottelun Suárezin ja Arda Turanin täysosumilla. Vieraita loistotorjunnoillaan ottelussa mukana pitänyt Javi Varas joutui antautumaan vielä kertaalleen kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Aleix Vidal onnistui Barcelona-uransa avausmaalissa.

Sevilla voi nousta huomenna takaisin Barcelonan edelle, jos andalusialaiset voittavat Real Madridin kotikentällään. Muutoin Barcelona jatkaa sarjakakkosena.