Kiinalaiset jalkapalloseurat ovat satsanneet tammikuun siirtoikkunassa ennennäkemättömällä tavalla. Kiinan liigaan ovat siirtyneet muun muassa 60 miljoonalla Chelseasta hankittu Oscar sekä Axel Witsel ja Carlos Tevez.

Rahaa ei panna haisemaan kuitenkaan ainoastaan ulkomaalaispelaajiin, vaan nyt on nähty myös kiinalaispelaajien siirtoennätys. Ennätyssiirrosta vastannut seura on Hebei Fortune, joka maksoi 20 miljoonaa euroa puolustaja Zhang Chengdongista. Edellinen ennätys parani kahdeksalla miljoonalla eurolla. Näin 27-vuotiaasta Chendongista tulee muun muassa Ezequiel Lavezzin, Gael Kakutan ja Gervinhon joukkuetoveri.

La Liga -kokemusta Zhang ehti saada vain kahdeksan peliminuutin verran, tullessaan joulukuussa 2015 vaihtopenkiltä sisään Rayo Vallecanon ottelussa Atlético Madridia vastaan. Lyhyen liigakokemuksen päälle 180-senttinen kiinalainen sai vielä kolme ottelua pelituntumaa Espanjan cupissa Copa del Reyssä, muun muassa ”vanhaa tuttua” Atléticoa vastaan viime vuoden tammikuussa.

Rayo Vallecanoon Zhang päätyi lainasopimuksella Beijing Guoanista. Suhteellisen avoimesti markkinointitempuksikin tunnustettu Espanjan visiitti ei ollut kuitenkaan Zhangin ainoa kokemus Euroopasta. Ennen Vallecanon tuokiotaan Zhang oli jo pelannut Portugalin kolmostasolla Mafrassa, saman maan pääsarjassa União Leiriassa ja Beira-Marissa sekä Saksan kakkosbundesliigassa Eintracht Braunschweigissa.

Lähde: Goal.com