Barcelona alkaa olla hieman pulassa, jos pelaajien sopimuksia parannellaan nähdynlaiseen tahtiin.

Lionel Messin sopimus päättyy kesällä 2018, ja Barcalla on luonnollisesti kova tarve saada hyökkääjän allekirjoitus jatkopaperiin. Ongelmaksi on muodostumassa palkkakatto.

Viimeisen puolen vuoden aikana Barcelonan palkkamenot ovat kasvaneet rajusti. Seura solmi sekä Neymarin että Luis Suárezin kanssa kesään 2021 ulottuvat jatkosopimukset, joiden myötä kaksikko tienaa vuosittain tiettävästi 25 miljoonaa euroa – verojen jälkeen.

Messin nettovuosipalkka on tällä hetkellä 22 miljoonaa euroa. Barcasta on jo sanottu, että maailman parhaan on oltava sitä kaikilla osa-alueilla, siis myös taloudellisesti. Messille yritetään siis sorvata sopimusta, joka takaisi hänelle yli 25 miljoonan euron nettovuositulot.

La Ligassa on seurakohtainen palkkakatto. Palkkamenoihin saa käyttää vaikka kuinka paljon rahaa, mutta palkkamenot saavat olla korkeintaan 70 prosenttia seuran budjetista.

– Barcelonan on analysoitava tämä tilanne kylmänviileästi ja maalaisjärkeä käyttäen, seuran toimitusjohtaja Òscar Grau sanoi Forum Europa -tapahtumassa.

– Barcan palkkamenot eivät voi ylittää 70:ntä prosenttia budjetista. Siispä meidän on saatava numerot täsmäämään.

Barcelonan budjetti tälle kaudella on ennätyksellinen 695 miljoonaa euroa. 70 prosenttia siitä on 486,5 miljoonaa. Pelkästään hyökkäyskolmikkoon seura käyttää suuren osan palkkabudjetistaan (kun otetaan verot huomioon).

Barcelonan tilinpäätöksen mukaan seura käytti viime tilikaudella 55 prosenttia budjetistaan palkkoihin. Tällä tilikaudella ennuste on 56 prosenttia. Ennustetta pitänee korjata ylöspäin, jos Messin kanssa päästään yhteisymmärrykseen.

Jatkossa Barcalla on pari vaihtoehtoa palkkamenojen prosentuaalisen kasvun hillitsemiseksi. Joko tulopuolta on kasvatettava, tai joitain kallispalkkaisia pelaajia on myytävä.