FIFA järjesti maanantai-iltana historian ensimmäisen The Best FIFA Football Awards -gaalan. Cristiano Ronaldo valittiin vuoden 2016 parhaaksi pelaajaksi, mutta vuoden tähdistökentälliseen mahtui myös neljä pelaajaa Barcelonasta.

Paikan päälle Barca-nelikko ei kuitenkaan saapunut, sillä joukkue keskittyy jo keskiviikon cup-otteluun Athletic Bilbaota vastaan. Yksi tähdistöön mahtunut Barcelona-tähti, Luis Suárez, jäi silti taatusti mieliin, kiitos FIFA:n valitseman esittelytavan ja sen, ettei internetaikana mikään pysy salassa.

Tähtikentällisen pelaajat esiteltiin tilaisuuden juontajien selän takana olevalla valkokankaalla. Yhtä vaille kaikki pelaajat nähtiin hyvin konservatiivisina, joko vakavina tai asianmukaisesti hymyillen. Uruguaylaisen hyökkääjän kohdalle järjestävä taho valitsi kuitenkin varsin räikeän irvistyksen.

Warriors of Uruguay

@UruguayanHeroes
.@FIFAcom, I know you hate Luis Suárez but at least pick a normal photo at your laughable ceremony.

Ei ihmekään, että kuvavalinta herätti polemiikkia sosiaalisessa mediassa. Barcelonan ja Uruguayn fanit närkästyivät ja muiden joukkueiden kannattajat ja muut, joiden sydämiin Suárez ei ole tietään raivannut, saivat puolestaan aihetta nauruun.

Oli kuvavalinnan syynä sitten mitä tahansa, niin mieliin Suárez varmasti jäi paremmin kuin moni muu yksitoitsikon pelaajista.