Real Madridin kiintotähti Cristiano Ronaldo palkittiin vuoden 2016 parhaana jalkapalloilijana The Best FIFA Football Awards -gaalassa. Portugalilaisen vuosi oli melkoinen täysosuma, eikä mies nähnyt mitään tarvetta vaatimattomuuteen.

– Minua vastaan on ollut paljon epäluuloja ja kampanjoita, niin jalkapallon parissa kuin muuallakin. Minua on haluttu lyödä joka suunnalta, mutta tosiasia on, että The Best -palkinto annetaan parhaalle, ja se olen minä. Siksi olen todella iloinen, Cristiano Ronaldo sanoi gaalan jälkeen radiohaastattelussa.

Samassa yhteydessä Ronaldolta kysyttiin, oliko jalkapallovuosi hänen uransa paras.

– Luulen niin. Vuosi oli unohtumaton niin joukkuetasolla kuin henkilökohtaisestikin. Luulen, että on lähes mahdotonta pelata vielä parempi vuosi.

Gaalailtana puhutti se, että kaikki Barcelonan pelaajat loistivat poissaolollaan. Niin Lionel Messi, Luis Suárez, Andrés Iniesta kuin Gerard Piquékin mahtuivat vuoden tähdistökentälliseen, mutta kaikki jäivät juhlan sijaan kotimaahan keskittymään keskiviikon cup-otteluun Athletic Bilbaota vastaan. Cristiano Ronaldo mainitsi asiasta kiitospuheessaan, mutta syvempiä kaunoja hän ei jäänyt kantamaan.

– Sanoin vain, että olisin halunnut heidän olevan täällä, koska siten gaala olisi vielä hienompi. En kuitenkaan ole siitä surullinen, koska voitin tämän palkinnon. Olen onnellisempi kuin ikinä.

Lähde: AS