Barcelona on vuoden alkajaisiksi joutunut jo parissa peräkkäisessä pelissä isojen tuomarivirheiden uhriksi.

Sunnuntaina Villarrealia vastaan Barcelonalle olisi pitänyt viheltää kaksi rangaistuspotkua. Villarrealkin olisi kenties ansainnut yhden, joskin Javier Mascheranon käsi oli tilanteessa luonnollisemmalla peliasennossa kuin Villarreal-pelaajien tapauksissa.

Yhtään pilkkua ei tullut, peli päättyi 1-1 ja ottelun päätyttyä Barca-leirissä oltiin vihaisia. Gerard Piqué muun muassa huusi katsomossa istuneelle La Liga -pomo Javier Tebasille (lue lisää). Piquén raivo ei ole vielä laantunut.

– Henkilö, jolle osoitin sanat ja eleet, tietää kyllä, että ne olivat hänelle, Piqué sanoi lehdistölle.

– Uskon edelleen siihen, mitä sanoin. Viikko viikolta olen enemmän oikeassa. Sen saattoi nähdä selvästi. Mielestäni on hyvin selvää, mitä kentällä tapahtui.

Seuraavaksi seurataan, langettaako La Liga Piquélle pelikieltoa sopupeliin vihjaavista lausunnoista.

– On oltava varovainen, koska he analysoivat kaiken. Mutta analysoikoon sanomisiani ja tuhlatkoon aikaa siihen. Se on heidän oikeutensa.

Piqué näki myös Mascheranon käsivirheen, mutta hänen mielestään Barca koki silti enemmän vääryyttä.

– Heillä oli kaksi selvää käsivirhettä. Näin myös Mascheranon tilanteen, mutta kun verrataan käsivirheiden tahallisuutta…

Pistemenetyksen myötä Barcelona on viisi pistettä sarjakärki Real Madridin perässä. Realilla on lisäksi rästiottelu pelaamatta.