Zürichissä maanantaina järjestetyssä The Best FIFA Football Awards 2016 -gaalassa palkittiin myös yleisöäänestyksellä valittu FIFA FIFPro World 11 -tähdistökentällinen. Joukkueen muodostelmaksi valittiin 4-3-3, ja ryhmään mahtui lähes yksinomaan La Ligan pelaajia.

Ainoastaan Bayern Münchenin maalivahdilla Manuel Neuerilla ei ole lainkaan taustaa La Ligasta. Kenttäpelaajista yhdeksän pelaa La Ligassa ja laitapuolustaja Dani Alves siirtyi viime kesänä Juventukseen 14 La Ligassa (Sevilla ja Barcelonassa) vietetyn vuoden jälkeen.

Espanjan jättiläisistä Real Madrid sai tähdistöön viisi pelaajaa ja Barcelona neljä. Madridilaisista ryhmään pääsivät Sergio Ramos, Marcelo, Toni Kroos, Luka Modric ja Cristiano Ronaldo. Barcelonaa puolestaan edustavat Gerard Piqué, Andrés Iniesta, Lionel Messi ja Luis Suárez.

World 11

@World11
FIFA and @FIFPro proudly present the 2016 @World11. Find out all about the team at world11.com/news/14334. #World11

Paikan päälle Zürichiin päässeet pelaajat pääsivät myös poseeraamaan illan juontajan, näyttelijä Eva Longorian kanssa.

World 11

@World11
Look at the #World11 class of 2016 having fun! Enjoy your evening guys:) #TheBest world11.com/media?mediaId=…

Gaalassa FIFA:n vuoden 2016 parhaaksi pelaajaksi valitulle Cristiano Ronaldolle valinta tähdistökentälliseen oli jo kymmenes perättäinen. Kolmen parhaan pelaajan joukkoon nimetty Antoine Griezmann ei sen sijaan mahtunut tähdistöön lainkaan.