Villarreal ja Barcelona tasasivat pisteet sunnuntain myöhäisillan kamppailussa lopulta lukemin 1-1.

Ottelu eteni pelillisesti varsin odotetusti, kun Barcelona otti pallonhallinnan kontolleen ja Villarreal tyytyi aluksi puolustamaan tiiviinä joukkueena pitäen syöttölinjat kiinni puolustuskolmanneksellaan.

Villarreal sai kuitenkin luotua useita maalipaikkoja vastahyökkäysten avulla, mutta heikko viimeistely ja huonot viimeiset ratkaisut pelastivat Barcelonan. Toisaalta vieraat pystyivät pitämään Villarrealin alhaalla pitkiäkin jaksoja ja Luis Enriquen miehistö kävikin Neymarin toimesta lähellä maalintekoa. Sarjassa vähiten maaleja päästänyt keltaisen sukellusveneen Sergio Asenjo kuitenkin onnistui torjumaan katalaanien yritykset.

Heti toisen jakson alussa Villarreal sai kaipaamansa johtomaalin – juurikin vastahyökkäyksestä. Pallonriiston jälkeen nopeasti ylös lähtenyt Alexandre Pato syötti loisteliaan syötön Nicola Sansonelle ja kärki ampui kauden kuudennen osumansa tolpan kautta.

Villarrealin johto-osuman jälkeen Barcelona otti pelin odotetusti vielä konkreettisemmin hallintaansa, mutta Villarreal kesti melkein loppuun saakka. Nimittäin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Lionel Messi laukoi komean vapaapotkun isäntien verkkoon 19 metristä.

Tasapelin myötä Barcelona tipahti sarjassa kolmanneksi, kun Sevilla nousi eilisen voittonsa ansiosta toiseksi. Barcelonan ero Real Madridiin kasvoi viiteen pisteeseen, vaikka Madridilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Villarreal-Barcelona 1-1 (0-0)
1-0 Sansone (50.)
1-1 Messi (90.)