Talvitauko on ohi ja La Liga palaa viikonloppuna täydellä höyryllä. Kärkikamppailuita on tarjolla kaksin kappalein.

Sevillalla vaikea vierailu baskimaalle

Lauantai huipentuu baskimaalla, kun väkevän syksyn pelannut Real Sociedad isännöi sarjan kolmosjoukkuetta Sevillaa. La Real voitti ennen taukoa kaksi viimeistä otteluaan ja pitää hallussaan 16 kierroksen jälkeen sarjataulukon viidettä sijaa. Voittoja näistä peleistä joukkue nappasi peräti yhdeksän.

Myös Sevillan peli rullasi ennen joulua hyvään malliin. Viimeistä viidestä ottelusta andalusialaiset voitti neljä. Keskiviikkona Copassa joukkue kuitenkin koki ruman 3-0-tappion Real Madridin käsittelyssä

Ennakkoon voidaan odottaa runsasmaalista taistoa. Sekä La Real että Sevilla ovat La Ligan maalikeskiarvoissa viiden parhaan joukossa ja vierailijat ovat takoneet sarjan kolmanneksi suurimmat 32 osumaa.

Erityisesti huomiota on kiinnitettävä isäntien Willian Joséen. Brassihyökkääjä on painanut viimeiseen kolmeen otteluun peräti neljä maalia.

La Realilta varmasti sivussa ovat laitapuolustaja Carlos Martínez ja keskikenttäpelaaja Markel Bergara. Sevillalta pelikieltoa kärsii toppari Adil Rami.

Syksyn yllättäjä haastaa Barcelonan

Sunnuntain mielenkiintoisimmassa ottelussa Barcelona kohtaa vaikeassa vieraspelissä Villarrealin. Keltainen Sukellusvene porskutti syksyn ennaltaodottamattoman huimassa vireessä. Voittoja kertyi yhdeksän ja tappioita vain kolme.

Villarreal pelasi erityisen vakuuttavasti puolustuspäässä. Joukkue päästi koko syksyn aikana La Ligan vähäisimmät 11 maalia. Muun muassa Real Madrid jäi Villarrealia vastaan nollille.

Barca palasi joulutauolta tappiollisesti Athletic Bilbaon yllätettyä kotikentällään katalonialaiset Copa del Reyn neljännesvälierissä. Syyskausi päättyi seuran osalta kahteen selvään voittoon Osasunan ja Espanyolin kustannuksella. Nämä pisteet olivat helpotus kolmen peräkkäisen tasapelin jälkeen.

Pistemenetyksistä huolimatta Barcelonan hyökkäys on ollut totutulla tasolla ja joukkue on paukuttanut 16 otteluun hulppeat 41 maalia. Näistä osumista peräti 24 on Lionel Messin tai Luis Suárezin käsialaa.

Poissaolot ovat molemmin puolin vähäisiä. Villarrealilta puuttuu vain hyökkääjä Roberto Soldado. Barcalta puolestaan kakkosvahti Jasper Cillessen.

Joukkueet kohtasivat Villarrealin kotinurmella viimeksi maaliskuussa. Tuolloin tasaväkinen taisto päättyi 2-2-lukemiin.

La Ligan kierros 17

Perjantai 6.1

Espanyol-Deportivo klo 21:45

Lauantai 7.1

Real Madrid-Granada klo 14:00
Eibar-Atlético Madrid klo 17:00
Las Palmas-Sporting Gijón klo 19:30
Real Sociedad-Sevilla klo 21:45

Sunnuntai 8.1

Athletic Bilbao-Alavés klo 13:00
Real Betis-Leganes klo 17:15
Celta Vigo-Málaga klo 19:30
Villarreal-Barcelona klo 21:45
Osasuna Valencia klo 21:45