Athletic kaatoi eilen Barcelonan San Mamésilla lukemin 2-1, kun joukkueet iskivät yhteen Bilbaon illassa Copan neljännesvälierien avausosassa. Isännät joutuivat taistelemaan todella voitostaan loppuminuuteilla, sillä Athleticilta ajettiin jopa kaksi pelaajaa kentältä.

Seuran valmentaja Ernesto Valverde myöntää, että Athleticilla on pienoinen etulyöntiasema toisessa osassa.

– Ottelu oli todella kuuma, kuten oikeastaan kaikki ottelumme Barcelonaa vastaan. Pelasimme todella hyvin ensimmäisellä jaksolla ja toisella jatkoimme samalla tavalla. Sen jälkeen Lionel Messi teki loistavan maalin ja meidän piti vetäytyä hyvin alas ulosajojen takia.

– Olimme siinä vaiheessa todella väsyneitä, koska olimme prässänneet korkealta oikeastaan koko ottelun ajan. Meidän onneksemme viimeisen sekunnin tolppalaukaus ei mennyt maaliimme. Sen johdosta meillä on pienoinen etulyöntiasema ensi viikon toista osaa ajatellessa.

Athletic pelasi loistavan pelin nimenomaan pelitaktiikkansa myötä. Valverden mukaan kyseinen taktiikka on tuttu Barcelonaa vastaan pelattaessa.

– Ei ole ensimmäinen kerta, kun pelaamme tuolla taktiikalla heitä vastaan. Mielestämme se on paras ja ainoa oikea tapa pelata Barcelonaa vastaan. Ottelut Camp Noulla ovat hyvin pitkiä, mutta onneksemme meillä on tämä pieni etulyöntiasema.