Espanyol sai eilen derbytappion lisäksi myös toisen surkean uutisen. Loistavan alkukauden pelannut Diego López loukkasi polveaan toisen jakson alussa ja vieraskentällä pelannut katalaanilauma joutui vaihtamaan maalivahtia kesken ottelun.

Tutkimukset kuitenkin paljastivat, ettei kokeneen 35-vuotiaan veräjänvartijan loukkaantuminen ei ole vakavaa luokkaa. Espanyol-valmentaja Quique Sánchez Flores kommentoi lyhyesti luottovahtinsa loukkaantumista hävityn paikalliskamppailun jälkeen.

– Onneksi se oli vain kolhu. Se tilanne oli meille todella vaikea ja sekoitti meidät täysin, sillä Lópezin loukkaantuminen aiheutti meille ongelmia välittömästi. Hänen tilalle tullut Roberto Jiménez joutui hyvin vaikeaan paikkaan, eikä häntä voi syyttää mistään. Toisaalta pelasimme maailman parhaita vastaan, joten vaikea syyttää ketään.

López on saanut valtavasti kehuja alkukautensa ansiosta, sillä entinen Real Madridin maalivahti on ollut suorastaan huimassa vireessä seuransa maalilla. Monet ovat halunneet, huhunneet ja toivoneet Lópezia seuraavaan Julen Lopeteguin nimeämään Espanjan maajoukkueryhmään. Myös itse López on ollut useaan otteeseen toiveikas maajoukkuekomennuksen suhteen.

Espanyol lähtee joulutauolle yhdeksänneltä sijalta.