Sunnuntai-iltana pelatussa Katalonian derbyssä puhutti ottelun aloitusvihellyksen alla yksi asia. Mitä Luis Enriquen ja Quique Sánchez Floresin välillä on tapahtunut?

Asiaa on selvitelty etenkin barcelonalaismediassa. Onda Ceron El Transistor -radio-ohjelmassa kummalliseen tapaukseen saatiin selitys. Barcelona- ja Espanyol-luotsin hyytävät välit eivät ole mikään uusi juttu. Eripura juontaa juurensa parinkymmenen vuoden taa.

Toimittaja José Ramón de la Morena kertoo, kuinka Enrique ja Quique pelasivat Santiago Cañizaresin ja Míchelin kanssa korttia Monterreal-hotellissa. Oli menossa kausi 1995-96, ja kaksikko edusti Real Madridia. Enrique oli jo sopinut siirrostaan Barcelonaan.

Korttipelin aikana joku pelaajista sanoi:

– Tässä pöydässä on käärme, joka kertoo Valdanolle (silloinen päävalmentaja Jorge Vadano) kaiken, mitä pukuhuoneessa tapahtuu.

Quique kysyi, kehen tällä viitattiin. Enrique tiettävästi sanoi: ”Kerroin de la Morenalle.” Siitä alkoi sanaharkka, joka de la Morenan mukaan ”lähti hieman käsistä”.

Quique oli hieman aiemmin mennyt naimisiin. Hän oli saanut joukkuekavereiltaan 5 000 pesetan shekin (noin 30 euroa) per pelaaja. Kuumentuneen keskustelun jälkeen Enrique kehotti Quiquetä maksamaan 5 000 pesetaa takaisin. Quique otti shekin lompakostaan ja heitti sen lattialle.

Yli 20 vuotta myöhemmin keski-ikäiset miehet eivät vieläkään kättele toisiaan.