La Ligan kärkijoukkue Real Madrid on seurajoukkueiden MM-turnauksessa Japanissa, joten hallitsevalla mestarilla Barcelonalla on tänä viikonloppuna mahdollisuus kuroa valkopaitojen etumatkaa kiinni. Kierros on viimeinen ennen vuoden vaihtumista.

Kukistamalla sunnuntaina paikallisvastustaja Espanyolin Barcelona nousisi kolmen pisteen päähän madridilaisista. Se ei ole aivan yksinkertainen tehtävä, koska Espanyol porskuttaa liigassa yhdeksän ottelun tappiottomassa putkessa ja on noussut jo neljän pisteen päähän Mestarien liigan paikkaan oikeuttavasta sijasta.

Barcelonan fanit saivat hyviä uutisia derbyn alla, kun kärkimies Luis Suárez allekirjoitti vuoteen 2021 ulottuvan jatkosopimuksen. Toinen positiivinen asia oli Neymarin onnistuminen maalinteossa tiistain harjoitusottelussa Qatarissa.

Pelikiellosta vapautuva Neymar haluaa epätoivoisesti päättää toistaiseksi pisimmän kuivan kautensa Barcelonassa, sillä hän on viimeksi osunut tolppien väliin virallisessa ottelussa 19. lokakuuta. Muutama päivä myöhemmin brasilialainen solmi pitkän jatkopestin seuran kanssa.

Myös Andalusiassa derby

Lauantai-iltana pelattavassa Andalusian derbyssä sarjakolmonen Sevilla isännöi Màlagaa. Tilastot povaavat kotivoittoa Sevillalle, joka on voittanut liigan seitsemästä edellisestä kotipelistään kuusi. Màlaga puolestaan on jäänyt ilman voittoa seitsemässä edellisessä vierasottelussaan.

Sevillan päävalmentajalle Jorge Sampaolille harmaita hiuksia tuo puolustuslinjan tilanne. Useampi pelaaja kärsii kolhuista tai pelikielloista.

Viime maanantaina Villarrealille nöyrtynyt Atlético Madrid on peräti 12 pistettä kärkeä perässä. Diego Simeonen ryhmä on hävinnyt seitsemästä edellisestä ottelustaan neljä ja kaipaa kipeästi täyttä pistepottia lauantain Las Palmas -ottelusta.

Jobinpostia madridilaisseuralle on tuonut Jan Oblakin loukkaantuminen. Olkapääleikkauksessa käyneen maalivahdin odotetaan olevan kuukausien ajan sivussa tositoimista.

– Olen surullinen Janin puolesta, koska hän ei ole ainoastaan hyvä joukkuekaveri vaan myös hyvä ystävä. Toisaalta olen innoissani tästä uudesta mahdollisuudesta, koska työnteko päivästä toiseen palkitaan. Nyt minun on osoitettava, että olen hyödyksi joukkueelle, kakkosvahti Miguel Àngel Moyà toteaa Atléticon verkkosivuilla.

Tilastot ovat Atléticon puolella. Joukkue on voittanut neljä edellistä kohtaamista Las Palmasia vastaan, jos kaikki kilpailut huomioidaan. Kaiken lisäksi Atlético on pitänyt kaikissa noissa otteluissa maalinsa puhtaana.

Valencia voi valahtaa viivan alapuolelle

Mikäli Sporting Gijón välttää tappion Villarrealia vastaan lauantain ensimmäisessä kamppailussa, valahtaa katastrofaalisesti kautensa aloittanut Valencia putoamisviivan alapuolelle.

Sarjan hännänhuipun Osasunan tappioputki on venynyt jo viiden ottelun mittaiseksi. Nyt joukkue lähtee pistejahtiin Deportivon vieraaksi.

La Ligan 17. kierros

Perjantai 16.12.
21.45 Alavés – Real Betis Viasat

Lauantai 17.12.
14.00 Sporting Gijón – Villarreal Viasat
17.15 Atlético Madrid – Las Palmas Viasat
19.30 Granada – Real Sociedad Viasat
21.45 Sevilla – Màlaga Viasat

Sunnuntai 18.12.
17.15 Leganés – Eibar
19.30 Deportivo – Osasuna Viasat
21.45 Barcelona – Espanyol Viasat

Maanantai 19.12.
21.45 Athletic Bilbao – Celta Vigo Viasat