Barcelona kaatoi lauantain iltapäiväkamppailussa Osasunan Pamplonassa lukemin 0-3. Vieraiden maalintekijöinä toimivat varsin tuttuun tapaan Luis Suárez ja kahteen otteeseen Lionel Messi. Tappio oli Osasunalle viides peräkkäinen, eikä seuran valmentajaksi kuukausi sitten saapunut Joaquín Caparros ole vieläkään avannut pistetiliään seuran peräsimessä.

Itse kamppailu oli odotetunlainen. Caparrósin Osasuna puolusti syvältä ja saadessaan pallon punapaidat tyytyivät vain roiskimaan pelivälinettä ylös kärjilleen. Barcelona loi ensimmäisellä jaksolla valtavasti maalintekopaikkoja, mutta Osasuna kesti, sillä vieraiden viimeistely jätti kysymysmerkkejä ilmaan. Palloa käytännössä 80-prosenttisesti hallinnut Barcelona kuitenkin selvisi itsekin muutamaan otteeseen avausjaksolla isäntien harvoista maalipaikoista.

Ottelun toinen puolisko oli käytännössä täysin erilainen verrattaessa ensimmäiseen. Barcelona ei antanut Osasunalle oikeastaan ollenkaan tilaa pallon kanssa ja prässinsä avulla sai Osasunan kompaktin ryhmän jatkuvasti hajalle. Loistava malliesimerkki siitä olikin Barcelonan avausmaali, joka syntyi tunnin kohdalla.

Messi ja Jordi Alba puhkoivat Osasunan puolustuksen muutamalla nopealla syötöllä. Maalin edessä odottanut Suárez sai laittaa pallon vapaasti verkkoon, vaikka tilanne näyttikin hieman paitsiolta. Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin Barcelona ratkaisi kamppailun toisella osumallaan, joka oli – ei niin yllättäen – Messin ja Alban käsialaa. Ylös noussut laitapuolustaja syötti maalin edessä olleelle argentiinalaishyökkääjälle pallon ja Messi ei erehtynyt.

Hyvän ottelun Osasunan maalilla pelannut Nauzet sai siten taipua toistamiseen, mutta lisäajalla kanarialainen joutui antautumaan vielä kertaalleen. Messi pääsi lisäajan lopussa boksin sisällä palloon ja harhautti liikkeillään jopa neljä Osasunan puolustajaa viimeistelläkseen päivän toisensa.

Voitto oli Barcelonalle äärimmäisen tärkeä jokaisella osa-alueella, sillä seura sai niin sanotun tasapeliputkensa katkaistuksi sarjassa ja palasi voittokantaan. Tämän hetkinen piste-ero sarjakärki Real Madridiin kaventui kolmeksi pisteeksi, mutta Madrid pelaa illalla kierroksen oman ottelunsa isännöidessään Deportivoa Bernabéulla.

Osasuna-Barcelona 0-3 (0-0)
0-1 Luis Suárez (59.)
0-2 Lionel Messi (72.)
0-3 Messi (92.)