Mestarien liigan alkulohkot päättyvät illalla, kun loputkin joukkueet saavat viimeiset lohkokamppailunsa pelattua. Tänään kentällä nähdään myös kaksi espanjalaista joukkuetta. Kummallakin on paljon pelattavaa jäljellä, joka tekee illasta äärimmäisen mielenkiintoisen.

Nimittäin Lyon isännöi Sevillaa ehkä illan mielenkiintoisimmassa kohtaamisessa Ranskassa. Samaan aikaan Espanjan pääkaupungissa Madridissa Real Madrid ja Dortmund iskevät yhteen taistossa, jossa ratkaistaan lohkovoittaja.

Sevillalla edessään kauden tärkein ottelu

Sevilla matkasi eilen Lyoniin. Andalusialaiset kohtaavat illalla vieraskentällä Lyonin ja ranskalaiset ovat pakkovoiton edessä. Sevillalle riittää voitto, tasapeli tai maalin tappio, joten iltapuhde voisi olla huomattavasti vaikeampikin. Silti Lyonia ei pidä aliarvioida varsinkaan kotikentällään ottaen huomioon tunnetun Sevillan varsin huonon vierasrekordin.

Pelissä on huimat panokset, siitä ei pääse mihinkään. Millä tavalla Sevilla lähtee otteluun? Se on loistava kysymys, sillä lähtökohdat ovat hyvin myös tiedossa seuran päävalmentajalla Jorge Sampaolilla. 56-vuotias Sampaoli tunnetaan äärimmäisen hyökkäävän jalkapallon ja kiivaan prässin ystävänä, mutta lähteekö Sampaoli rohkealla pelitavalla Lyonin kimppuun näissä asetelmissa? Neutraali katsoja todennäköisesti toivoo lähtevän, mutta Sevillan kannalta se lienee liian uhkarohkeaa.

Paperilla Sevilla on huomattavasti Lyonia vahvempi sakki, mutta jos Sevilla päästää ottelun ensimmäisen maalin, niin illasta tulee todella vaikea. Sen takia voisikin olettaa, että Sevilla puolustaa ja ylipäätään pelaa rauhallisesti – viisauden kautta.

Kertoimet: Lyon (2.40) – tasapeli (3.50) – Sevilla (2.90)

Kumpi nappaa lohkovoiton – Real Madrid vai Dortmund?

Real Madrid isännöi Dortmundia Bernabéun illassa. Pelin panokset ovat selvät, sillä kummatkin ovat voitolla lohkoykkösiä. Dortmundille toisaalta riittää myös tasapeli lohkovoittoon, koska tähän mennessä saksalaiset ovat keränneet kaksi pistettä Real Madridia enemmän.

Real Madrid jatkaa huimaa tulosvirettään ja tällä hetkellä Zinédine Zidanen lauma lähtee todennäköisesti juuri sen takia ennakkosuosikkina kotiotteluunsa. Pitää kuitenkin muistaa, ettei vastaan asettuva Dortmund ole mikään tusinasakki. Monien mielestä Dortmund pelaa tällä hetkellä parasta jalkapalloa Bundesliigassa – siihen on syynsä.

Miten Real Madrid katkoo Dortmundin äärimmäisen vaaralliset vastahyökkäykset? Vai antaako Madrid hieman El Clásicon tapaan pallonhallinnan vierailleen ja tyytyvät puolustamaan hieman syvemmältä odottaen Dortmundin virhettä ja siten omaa mahdollisuuttaan? Tuskin, tai ainakaan itse en jaksa uskoa siihen. Real Madrid ei peruuttele kotonaan ja sen tulee näkemään myös Dortmund illalla.

Seurojen ensimmäinen kohtaaminen Saksassa oli pelillisesti mielenkiintoinen. Real Madrid oli parempi joukkue, pystyi luomaan useita maalipaikkoja ja tukki keskikentän tiiviisti. Dortmund sen sijaan hallitsi palloa, mutta ei kuitenkaan saanut mitään konkreettista sen avulla aikaan. Silloin tuloksena oli tasapeli, joka on myös illalla todennäköinen tulos.

Kertoimet (Mr Green): Real Madrid (1.85) – tasapeli (3.90) – Dortmund (4.30)

Mestarien liiga keskiviikkona

21.45 Porto-Leicester (Viasat Hockey)
21.45 Real Madrid-Dortmund (Viasat Urheilu HD)
21.45 Juventus-Dinamo Zagreb (Viasat Sport)
21.45 Club Brügge-FC Kööpenhamina (Viasat Fotboll HD)
21.45 Lyon-Sevilla (Viasat Jalkapallo HD)
21.45 Tottenham-CSKA (Viaplay)
21.45 Leverkusen-Monaco (Viaplay)
21.45 Legia-Sporting (Viaplay)