Kukaan vähänkään tarkemmin eurooppalaista huippujalkapalloilua seuraava ei ole voinut välttyä Lionel Messin ongelmilta veroviranomaisten kanssa. Tuoreet Football Leaksin paljastukset kuitenkin kertovat, että argentiinalaisen arkkivihollinen Cristiano Ronaldo ei ole pekkaa pahempi, vaan myös Real Madridin supertähti on syyllistynyt aktiiviseen ja suunnitelmalliseen verovälttelyyn.

Radio Marcan ohjelma Tertulia on kumpaakin supertähteä kohtaan tasapuolisen armoton. Väitteet täytyy tutkia perin pohjin ja jos jotain epäselvyyksiä löytyy, täytyy rikollisia rangaista, nimestä ja statuksesta riippumatta. Veronkiertoskandaali ei suinkaan rajoitu Barcelonaan, vaan keplottelija Jorge Mendesin asiakaskuntaa löytyy myös Real Madridin riveistä Cristiano Ronaldoa ja Realin entistä luotsia Jose Mourinhoa myöten.

Aihe on hyvin herkkä ja sanat täytyy asetella tarkasti. Selvää on vain, että kaulahuivilla tai pelipaidalla ei ole nyt mitään merkitystä. Ihan sama, kuka on kyseessä, mikä hänen nimensä on tai kuinka kaunis tai ruma hän on, ohjelmassa alustettiin.

– Varmaa on vain, että jos Messi ja Ronaldo olisivat poliitikkoja tai yritysjohtajia, kansa tekisi heistä hakkelusta ja vaatisi heitä eroamaan. Jokaikisen on vastattava verovelvollisuuksistaan ja minulle on ihan sama, onko kyseessä Realin, Atletin vai Barcelonan pelaajia.

– Aiemmin tutkinnan kohteena olivat Messi ja Barca, ja nyt Ronaldo ja Real. Pääasia on, että jos jotain epäselvyyksiä löytyy, on jokaisen maksettava niistä ansionsa mukaan.