Espanjan maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä David Villa täytti lauantaina 35 vuotta, mutta ikä on miehelle pelkkä numero. Tiistaina Villan komea ura sai uuden jalokiven, kun hänet valittiin Pohjois-Amerikan MLS-liigan kauden parhaaksi pelaajaksi eli MVP:ksi.

New York City FC

@newyorkcityfc
The Captain. The MVP #MVillaP

New York City FC:n kapteenina toiminut Villa teki toisella MLS-kaudellaan 23 maalia ja antoi neljä maalisyöttöä. Siten hän auttoi merkittävästi joukkuettaan seurahistorian ensimmäisen pudotuspelipaikan saavuttamisessa. Villa sijoittui maalipörssissä toiseksi kaksi maalia enemmän tehneen Bradley Wright-Phillipsin jälkeen.

– Olen ylpeä saadessani edustaa NYCFC:tä ja vastaanottaessani tämän palkinnon. Tämä on minulle suuri päivä, sillä tämä oli yksi tavoitteistani, kun tulin tänne kaksi vuotta sitten, Villa totesi palkintojenjakotilaisuudessa ESPN:n mukaan.

– Tämä on tärkeä päivä urallani ja tärkeä hetki minulle. Palkinto annetaan tämän mahtavan liigan parhaalle pelaajalle, ja liigassa hyviä pelaajia riittää.

 

Villa sai MVP-äänestyksessä kaikkiaan lähes 26 prosenttia annetuista äänistä. Hän oli pelaajien ja valmentajien selkeä suosikki, mutta mediaäänestyksessä suosio jakaantui tasaisesti Villan, Wright-Phillipsin ja Sebastian Giovincon kesken. Giovinco voitti viime vuonna Landon Donovan MLS MVP -palkinnoksi uudelleennimetyn tittelin edellisellä kaudella.

Valenciassa, Barcelonassa ja Atlético Madridissa maaleja paukutellut Villa voitti Espanjan paidassa niin maailmanmestaruuden kuin euroopanmestaruudenkin, ja lokakuussa maajoukkueen päävalmentaja Julen Lopetegui väläytti mahdollisuutta Villan paluulle maajoukkueeseen.

Marraskuussa puolestaan julkisuuteen nousi huhuja, joiden mukaan Sporting Gijón haluaisi palkata Villan riveihinsä alkuvuoden ajaksi muutaman kuukauden täsmävahvistukseksi. Villa aloitti ammattilaisuransa juuri Sportingin paidassa.