Alkaa olla taas se aika vuodesta, kun eri maanosien parhaat seurajoukkueet mittelevät toisiaan vastaan sinänsä hieman erikoislaatuisessa seurajoukkueiden MM-turnauksessa.

Tasoerot ovat tuttuun tapaan valtavat, sillä nallekarkkeja ei ole jaettu ihan tasan eri maanosien kesken.

Mukana on seitsemän joukkuetta. Eurooppaa edustaa Real Madrid ja Etelä-Amerikkaa kolumbialainen Atlético Nacional. Aasian mestarina mukaan pääsi eteläkorealainen Jeonbuk Hyundai Motors, kun taas Afrikkaa edustaa eteläafrikkalainen Mamelodi Sundowns.

Pohjois- ja Väli-Amerikan edustaja on meksikolainen América, ja Oseanian puolesta pelaa uusiseelantilainen Auckland City. Sille turnaus on jo kahdeksas. Lisäksi mukana on isäntämaa Japanin edustaja Kashima Antlers, joka voitti päättyneellä kaudella maansa mestaruuden.

Miten pelataan?

Suurimpien farssien välttämiseksi Euroopan ja Etelä-Amerikan mestarit tulevat mukaan vasta välierävaiheessa.

Ihan alkuun Kashima Antlers ja Auckland City pelaavat siitä, kumpi pääsee puolivälieriin Mamelodi Sundownsin vastustajaksi. Toisessa puolivälieräottelussa kohtaavat Jeonbuk ja América.

Turnauksen ensimmäinen ottelu pelataan 8. joulukuuta. Puolivälierät mitellään kolme päivää myöhemmin. Taas kolme päivää eteenpäin, niin tiedetään toinen finalisti. Real Madrid aloittaa urakkansa 15. joulukuuta. Finaali ja pronssiottelu ovat vuorossa 18.12.

Millainen joukkue Real Madridilla on?

Real nimesi turnaukseen muiden joukkueiden tavoin 23 pelaajan ryhmän. Siihen kuuluu kolme maalivahtia ja 20 kenttäpelaajaa.

Yhtään varsinaista yllätysnimeä ei listalla ole. Sairastupalaisista Toni Kroos ja Álvaro Moratakin nimettiin, Gareth Balea sentään ei. Ylipäätään voidaan sanoa, että Real on ihan tosissaan lähdössä voittamaan kisoja, sillä ryhmässä ei ole yhtään pelaajaa reserveistä.

Turnauksen isoimmat nimet?

Luonnollisesti kaikki isoimmat nimet pelaavat Real Madridissa. Sitä on turha kaarrella; Real on turnauksen ylivoimainen ennakkosuosikki – kuten Euroopan edustaja aina on.

Mutta on kisoissa muutamia mielenkiintoisia nimiä muissakin joukkueissa – siis nimenomaan eurooppalaisesta näkökulmasta. Esimerkiksi Atlético Nacionalissa pelaa Málagasta tuttu Ezequiel Rescaldani. Aucklandin maalia taas vartioi Real Sociedadissa kesään 2015 saakka pelannut Eñaut Zubikarai.

Englantilaisen jalkapallon ystävät saattavat muistaa Cardiffissa ja Wiganissa pelanneen Kim Bo-Kyungin tai Middlesbrough’ssa palloilleen Lee Dong-Gookin. Molemmat edustavat tätä nykyä Jeonbukia. Ehkä joillekin muistuu mieleen Sundownsin Teko Modise, joka pelasi Etelä-Afrikan maajoukkueessa vuoden 2010 MM-kisoissa. Tai Américan Oribe Peralta, joka iski Meksikolle voittomaalin Lontoon olympiafinaalissa 2012.